Klatreparkene drives med ulike smittevernstiltak. De enkelte Høyt & Lavt klatreparker har gjort tiltak for å overholde myndighetenes krav. Les mer her.

Skoletur til Høyt & Lavt Klatreparker

Stian er lærer på ungdomsskolen og har hatt med flere skoleklasser på tur til klatreparken. “…det blir en veldig annerledes dag og elevene får utfordret seg på andre måter enn ved skolebenken, både fysisk og mentalt”.

Skoleklasser i klatreparken

Stian (34) er kroppsøvingslærer i ungdomsskolen og mener at en tur i klatreparken er positivt for elevene både fysisk og psykisk. Samtidig gir det frisk luft og skaper samhold i klassen.

Vi spurte Stian om grunnen til at de valgte Høyt & Lavt Klatreparker og ikke en annen aktivitet når de skulle finne på noe en skoledag med elevene.

«Det er en veldig annerledes aktivitet og det blir en veldig annerledes dag. Elevene får utfordret seg på andre måter enn ved skolebenken, både mentalt og fysisk. Videre får de brukt kroppen, testa egne grenser. Det sosiale med å kunne utfordre seg sammen med andre tror jeg er veldig bra for elevene».

Fellesskap og mestring

Stian ser at elevene hans opplever mestring utenfor skolen:

«Jeg tror du kan se det i øyne deres»

smiler Stian, og legger samtidig ikke skjul på at også han trives i klatreparken.

«Det er jo gøy! Elevene stråler av masse glede og entusiasme»

Når Stian så skal peke på hva han mener var det mest positive for elevene i klatreparken, kommer det sosiale aspekten raskt frem:

«Det sosiale, fellesskapsfølelsen og til slutt at en dag i klatreparken på mange måter hvisker ut forskjellene som finnes på den vanlige skolearenaen.»

Til lærerne har Stian oppfordningen;

«Nyt dagen, vær sammen med elevene, delta i klatringen. Det er litt luksus for oss lærere å ha en dag i klatreparken også»

ler stian til slutt.

Høyt & Lavt Klatreparker i 10 år

Høyt & Lavt Klatreparker finner du over hele Norge og har i løpet av de siste 10 årene hatt titusenvis av skoleelever innom klatreparkene. I klatreparkene finnes det ulike klatreløyper uavhengig av alder og ferdighetsnivå. Noen av klatreparkene tilbyr også overnatting, aktiviteter på bakken, turer og overnatting.

Alle Høyt & Lavt sine klatreparker passer for alle klassetrinn og uansett ferdigheter.

Høyt & Lavt har smitteverntiltak i klatreparkene

De fleste klatreparkene er nå endelig åpnet for sesongen! Fortsatt gjelder flere smitteverntiltak og vi tar din og vår sikkerhet på alvor. Nå ønsker vi alle velkommen til en spennende opplevelse ute i skogen. 

Smitteverntiltak i klatreparkene

MERK: Dersom du ikke føler deg helt i slag, har luftveissymptomer og føler deg syk. Da ber vi deg om ikke å besøke klatreparkene.

Tiltak

Kjøp av billetter:

Billetter selges på nettsidene til klatreparkene og vi anbefaler at du booker billett før du kommer.

Se denne filmen før ankomst

Klatreutstyr:

 • Alle hjelmer dere får låne hos oss blir desinfisert etter hvert bruk
 • Du kan ta med egen hjelm (klatre/sykkelhjelm eller lignende)

I klatreparken

Hold avstand:

Er du ikke i samme familie/husstand skal du holde minimum 1 meter avstand eller 1 hinder avstand oppe i klatreløypene.

Opplæring og påseling:

 • Instruktører sjekker alltid klatreselen før du får klatre i klatreparken.
 • Opplæring gjennomføres med mindre grupper og med video. Vi anbefaler at du ser denne før ditt besøk.

Hva om du må ha hjelp ned fra løypa:

 • Hold deg rolig og instruktørene vil hjelpe deg.
 • Vi anbefaler alle å velge utfordringer etter eget nivå

Toaletter og hygiene:

 • Ha alltid god håndhygiene og vask hender ofte. Ute i klatreparkene finner dere håndsprit plassert rundt på området.
 • Det er god toalettkapasitet i alle Høyt & Lavt klatreparkene. Vi rengjør jevnlig

Klatreparkene gjør noen lokale tiltak for å opprettholde gode opplevelser og godt smittevern for alle gjestene og de ansatte. Sett deg godt inn i tiltakene før du besøker din Høyt & Lavt Klatrepark.

Avbestillinger på grunn av covid-19 er kostnadsfritt.

Har du noen spørsmål? Ta kontakt med oss.

Finn din klatrepark

Besøk nettsiden til klatreparken du vil besøke for oppdaterte åpningstider.

Magnus Midtbø – trening i naturen hos Høyt & Lavt

Magnus Midtbø en av verdens råeste klatrere; «Hadde noe sånt som dette her fantes når jeg var ung, så hadde jeg nok hatt en helt annen kjærlighet for naturen».

Trening i klatreparken

For mange er Magnus Midtbø en legende med sine pull-ups gjennomført på en finger. Men han er også en tidligere konkurranseklatrer og en av Norges mest kjente klippeklatrere. Gjennom flere år har han vist hvilket talent han er til å klatre og nå også i vår klatrepark.

Han har lagt ned utallige timer i klatrevegger og fjellvegger over hele verden og har holdt på med aktiviteten fordi han syns det er utrolig gøy og mest av alt utfordrende. Samtidig har Magnus Midtbø aldri lagt skjul på at klatring er god trening. Når han i april tok turen til Høyt & Lavt Klatreparker var det for å teste treningseffekten i trærne. Kunne han finne utfordringer i klatreparken?

Naturen som treningsarena

Jeg var aldri veldig glad i å gå i naturen, for jeg syntes ikke det var så utfordrende. Det å gå lange turer var ikke utfordring nok i seg selv.

Magnus fant heller utfordringer i klatringen….

Hadde noe sånt som dette her fantes når jeg var ung, så hadde jeg nok hatt en helt annen kjærlighet for naturen som kids her.

Trening i klatreparken

Magnus er tydelig på at klatreparken er en perfekt arena å bruke til alternativ trening uavhengig av hvilken idrett du driver med til daglig.

Treningsutbytte av å være i en Høyt & Lavt klatrepark kontra det å klatre, er veldig forskjellig for her har du elementer som beveger seg, så du bruker faktisk mye støttemuskulatur. Jeg tror uansett hvilken idrett du holder på med er dette veldig bra alternativ trening.

Du glemmer at du trener

Det å klatre i en høyt & lavt klatrepark kontra det å klatre sånn som jeg vanligvis gjør. det er litt mer avslappende atmosfære her. Du får være ute, du hører bekken som går i bakgrunnen.

Fra kjedelig til gøy i naturen

Kan Magnus Midtbø være til hjelp for flere av oss? Kanskje er klatrepark den treningsformen som mange av oss har lett etter? Vi som synes det er kjedelig å gå i naturen og ikke bare vil trene for å trene. Mange av gjestene i en klatrepark peker på at de ikke tenker over at de trener når de svinger seg i tarzan-tau eller hopper fra stokk til stokk. Som Magnus Midtbø har vært inne på i sitt besøk, treningsutbytte er der, selv om vi ikke tenker så mye på det.

Der foreldre ofte sliter med å ta barna med ut i friluft fra skjermer og innestengt luft kan Mangnus Midtbø sitt besøk til Høyt & Lavt Klatreparken være til inspirasjon. Det å komme seg ut handler for mange om å ha det gøy, og som Magnus påpekte, klatrepark kan være en åpning for mange til naturen, aktivitet og mestring.

Trening og utfordringer for alle

Det flotte med klatrepark er at vi ikke trenger å være en av verdens råeste klatrere, som Magnus Midtbø, snarer tvert imot. Vi vanlige folk får et kanskje større treningsutbytte av et besøk til klatreparken, ungdommen kan mestre (som Magnus mestrer når han klatrer en av verdens vanskeligste ruter), og best av alt. klatrepark er en arena for mestring, trening og aktive opplevelser for alle.

Jeg mener at høyt og lavt klatreparker passer for absolutt alle. Bestemor, bestefar, barnebarn, tanter og onkler, – alle sammen. Det er alle vanskelighetsgrader, så du kan begynne på veldig lett eller prøve noe som er veldig vanskelig.

Hvem vil du ta med deg på en treningsøkt i klatreparken?

Årets høydepunkt, en aktiv dag i klatreparken

Ikke la dagene skli forbi, planlegg turen med familien til en av våre klatreparker i sommer allerede nå!

En dag full av aktivitet med familien

Legg bort dårlig samvittighet, «skal bare» tankene, mas og kjas når dere skal ha en aktiv dag med familien. I klatreparken skal dere ha det moro her og nå. Ute i naturen og i rolige omgivelser. Skogens ro kan bli litt avbrutt av innslag, som Tarzanbrøl og latter fra tretoppene rundt dere.

Har du klatret alle klatreløypene?

Har du allerede en klatrepark som har blitt en gjenganger som dere besøker år etter år? Da har du sikkert fått noen favorittløyper, men har du klatret alle? Legg en god plan for hvilke løyper dere skal opp å klatre i under ditt neste besøk. Klatreløypene er fargekodet og dere finner enkelt klatreløyper etter spenningsnivået dere selv ønsker dere. 

Sikkerhet i klatreparken

I alle klatreparkene må dere igjennom en sikkerhetsopplæring og deretter gå igjennom en opplæringsløype. Da er dere klare for å teste ut en av de kule grønne løypene, før dere trygt kan fortsette ut i de klatreløypene dere har lyst til å klatre i resten av dagen. Det kan være samme løype flere ganger hvis dere vil – eller ta en litt vanskeligere løype for hver gang for å kjenne på spenningen.

Historien om Høyt & Lavt

Hva får du hvis du har en rastløs bergenser, to barn som ikke vil gå på tur og landet er Frankrike? Dette er historien om hvordan Høyt & Lavt ble størst på klatreparker i Norge.

Hvordan kom ideen til Norge og ut på bygda til indre Vestfold?

Vi skaper noe som folk syns er kjekt

Det var på begynnelsen av 2000 tallet at Hans Christian Wilson hadde vært mange år i forsvaret og trengte nye utfordringer. Han var nå kommet til Frankrike for å ta mastergraden sin. Kona med de to jentene deres, de hadde blitt med på flyttelasset. 

Som mange nordmenn er han oppvokst med søndagsturer i det fri og ferier på fjellet. Og som aktiv småbarnspappa var dette noe han ville videreføre til jentene sine. Utfordringen ble som sikkert mange andre barnefamilier kjenner seg godt igjen i, at motivasjonen for lengre gåturer ikke akkurat var på topp hos ungene. Jakten på alternative turmuligheter startet.

Så hva gjør du da for at hele familien skal bli fornøyd?

Redningen for familien ble klatrepark! Det var ute i naturen, det var spennende og i Frankrike finnes det hundrevis av dem. Hans Christian tok med seg familien på tur opp i tretoppene for å dingle og klatre mellom trærne og kjøre zip-liner. Ungene var storfornøyd og de voksne var minst like fornøyd om ikke mer. Det hadde vært en dag som gikk rett inn i minneboka og ble et høydepunkt for hele familien! Mestring og utfordringer hadde alle fire fått i bøtter og spann. Suksessen fra dette måtte han dele med flere hjemme i Norge

Etter litt tid i klatreparken hos oss, så tør du mye mer enn du trodde før du kom.

Hans Cristian Wilson

Gründersuksessen – Høyt & Lavt Klatreparker

Vel hjemme igjen fra Frankrike ble det nye utfordringer for bergenseren – Gründerlivet sto for tur! Etter intens jobbing i flere år og med hjelp fra lokale krefter kunne Høyt & Lavt Vestfold i 2009, ta imot sine aller første gjester i klatreparken. Lite visste han nok da, at tretoppene og skogen skulle bli hans andre hjem…

I dag er det fortsatt klatreparken i Vestfold som er den aller største, og det er her vi klekker ut mye spennende ting.

Nå 10 år senere er det bygget totalt 32 klatreparker i inn og utland. Rått ikke sant?

Klatreparkene til Høyt & Lavt får deg til å tørre mer

Vel, kort sagt jobber vi i Høyt & Lavt lidenskapelig med å skape rå og utfordrende aktiviteter som knytter mennesker sammen uansett ferdigheter.

Vi ønsker at alle gjestene våre skal få mestring. For å kjenne på den følelsen trenger du og vi utfordringer for at opplevelsen og minnene skal sitte ekstra godt i oss. Det skal være spektakulært og våre morsomste dager på jobb er når gjestene går fra; «det her tør jeg ikke» til full feiring med; «aiaiaiaaaaaa» tarzanbrøl gjennom skogen. For etter litt tid hos oss, så tør du mye mer enn du trodde før du kom. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det er det gjestene våre forteller oss gang på gang når de drar hjem for dagen. Slitne og lykkelige etter en dag ute i frisk luft – uten mas og kjas.

Drikker de ansatte bare kaffe på vinteren?

Hvis dere tror at vi pakker sammen sakene for vinteren og går i hi med bjørnen, så kan vi med hånda på hjertet si at det er da vi jobber på spreng med å klekke ut de gode ideene. Disse jobber vi oss gjennom og hvis dere er heldige får dere se og oppleve de sesongen etter. Dere skal alltid være trygge på at vi tar sikkerheten på største alvor og at det står øverst på lista vår. Vi jobber hele tiden med å finne på nye, kule og spennende opplevelser for dere med sikkerheten på topp.

Naturen er vårt kontor i Høyt & Lavt Klatreparker

Høyt & Lavt er stolt miljøfyrtårn og vi tar ansvar for at det vi driver med er bærekraftig. Naturen er tross alt kontoret og arbeidsplassen vår. Derfor gjør vi det vi kan for å ta vare på den. For at den skal kunne være til glede for fremtiden også. Naturen og klatreparken er der menneskene får oppleve kvalitetstid sammen.

Leverandørene våre er så langt det lar seg gjøre lokale og vi bruker det vi kan av naturlige materialer når vi bygger. Klatreparkene blir bygget med hensyn til omgivelsene. Det betyr at vi tenker langsiktig for skogen og viser stor respekt for den når vi designer og bygger. Det betyr at det er ikke gjort store innhogg i naturen der klatreparken bygges.

Instruktørens 9 tips til et besøk i klatreparken:

Få de beste tipsene til ditt besøk hos Høyt & Lavt Klatreparker!

Instruktørens 9 tips til et besøk i klatreparken:

 1. Kom tidlig på dagen – bruk dagen her!
 2. Velg klær etter vær – ta gjerne med deg et skift
 3. Drikk nok vann og sleng i deg en matbit iløpet av dagen
 4. Smil – da blir dagen bedre
 5. Slapp av litt også
 6. Kjøp de beste kanelsnurrene i kafeen!
 7. Rop på instruktør hvis du trenger litt råd eller hjelp. For vi er veldig glad i gi deg våre beste tips for at du skal strekke deg litt lengre enn sist gang.
 8. Hvis du har med små barn, så bør den voksne gå først i løypa.
 9. Ta med hele familien. Bestemor og bestefar vil også ha det gøy enten de blir med i løypene eller holder seg på bakken.

Instruktøren med 9 sesonger i klatreparken

Herman har tilbragt mange sommersesonger hos oss. Faktisk hele 9 sesonger! Du har kanskje sett han? Med et strå i munnviken og blid som en sol! Han er en av våre mest erfarne instruktører på plassen og kompetansen hans skal komme deg til nytte nå.

Så Herman, etter 9 sommersesonger her har du noen tips du kunne tenke deg å dele med gjestene våres?

«Selvfølgelig! Først av alt er det fint å være uthvilt og klar for en hel dag med aktivitet og moro. Spesielt på sommern kan det være greit å komme tidlig på dagen, så du får maksimalt utbytte av alle løypene som snirkler seg inn i skogen. I tillegg vil jeg også si at vi som er på jobb vi liker godt å hjelpe til hvis det er noen som trenger litt støtte, se etter en rød t skjorte med Høyt & Lavt logo på og spør i vei«

Hva er det som gjør at du kommer tilbake sommer etter sommer for å tilbringe dagene ute i Vestfolds indre skoger?

Jeg liker å jobbe med mennesker å bidra til at dagen deres skal bli ekstra god her hos oss i klatreparken. Ikke minst betyr kollegaene mine mye også. Vi er ganske mange som aldri vil gi oss helt med å tilbringe sommeren i klatreparken, derfor kjenner vi hverandre godt og har det ikke minst veldig moro på jobb også.

Hvordan er det å være ute så mye? Er du alltid like fornøyd?

Det er stort sett veldig fint å være ute og jeg trives med det. Det er et veldig stort pluss for meg at arbeidshverdagen og oppgavene er varierte. Her er det alt fra raking til kontroller av klatreparken, hjelpe gjester og til å fôre sauer.