I alle våre Høyt & Lavt klatreparker har vi smitteverntiltak på plass. Les mer her om de her.

Zipline

Våre zipliner gjør deg til Tarzan for en dag.

Det er ikke alle som synes det er naturlig å spenne opp en vaier fra en tretopp til en annen – og deretter kaste seg ut i et fantastisk svev, høyt over bakken. Vi som jobber i Høyt & Lavt synes dette er den mest naturlige ting i verden. Vi kaller det for zipline – og vi synes absolutt du skal prøve, du også!

Zipline eller løypestreng?

Zipliner – eller løypestrenger – har egentlig lange tradisjoner i Norge. Ikke først og fremst for rekreasjonens del, men for å gjøre livet litt enklere på fjellgårder og støler rundt omkring i det langstrakte og kuperte landet vårt. I sin enkleste form er en løypestreng en vaier som spennes opp mellom to punkter – med en høydeforskjell mellom det øverste og det laveste punktet. I gamle dager ble vaieren brukt til å slippe høy og gress fra slåttemarkene høyt oppe i fjellsidene og ned til gårdstunet. Senere ble det vanligere å bruke sveiv og vinsj – slik at man også fikk muligheten til å frakte varer fra fjorden opp til fjellgårdene. På mange måter er løypestrengen et bevis på våre forfedres kreativitet, nøysomhet og vilje til selvberging.

Zipliner Høyt & Lavt

Hos Høyt & Lavt tar vi vare på disse tradisjonene. Men til forskjell fra tidligere tiders løypestrenger, er våre zipliner (som vi sier i dag) til pur underholdning og fornøyelse. Alle våre klatreparker har slike zipliner. De fungerer slik: først får du utdelt en klatresele og riktig utstyr. Deretter får du god og trygg opplæring. Ute i klatreløypene kan du velge å koble deg til en zipline – og suse avsted. Det er bare å lene seg tilbake og nyte en rask tur gjennom skogen –med vind i håret og spektakulær utsikt!

Hvor høyt vil du kjøre zipline fra?

De fleste ziplinene våre er plassert i klatreløyper, men enkelte av klatreparkene våre har også enkeltstående zipliner. Vi har zipliner både høyt & lavt ute i løypene våre. Du bestemmer selv hvor høyt oppe i trær eller stolper du vil ta en zipline. Start gjerne i de lavere klatreløypene om du kjenner litt på høydeskrekken – så kan du utfordre deg selv ved å ta litt vanskeligere løyper etterhvert. Spør en instruktør om du vil ha lokale tips i din klatrepark. Vi hjelper deg gjerne med å klare det du selv trodde var umulig!

Besøk en Høyt & Lavt Klatrepark