Zipline

Våre zipliner gjør deg til Tarzan for en dag.

Det er ikke alle som synes det er naturlig å spenne opp en vaier fra en tretopp til en annen – og deretter kaste seg ut i et fantastisk svev, høyt over bakken. Vi som jobber i Høyt & Lavt synes dette er den mest naturlige ting i verden. Vi kaller det for zipline – og vi synes absolutt du skal prøve, du også!

Zipline eller løypestreng?

Zipliner – eller løypestrenger – har egentlig lange tradisjoner i Norge. Ikke først og fremst for rekreasjonens del, men for å gjøre livet litt enklere på fjellgårder og støler rundt omkring i det langstrakte og kuperte landet vårt. I sin enkleste form er en løypestreng en vaier som spennes opp mellom to punkter – med en høydeforskjell mellom det øverste og det laveste punktet. I gamle dager ble vaieren brukt til å slippe høy og gress fra slåttemarkene høyt oppe i fjellsidene og ned til gårdstunet. Senere ble det vanligere å bruke sveiv og vinsj – slik at man også fikk muligheten til å frakte varer fra fjorden opp til fjellgårdene. På mange måter er løypestrengen et bevis på våre forfedres kreativitet, nøysomhet og vilje til selvberging.

Zipliner Høyt & Lavt

Hos Høyt & Lavt tar vi vare på disse tradisjonene. Men til forskjell fra tidligere tiders løypestrenger, er våre zipliner (som vi sier i dag) til pur underholdning og fornøyelse. Alle våre klatreparker har slike zipliner. De fungerer slik: først får du utdelt en klatresele og riktig utstyr. Deretter får du god og trygg opplæring. Ute i klatreløypene kan du velge å koble deg til en zipline – og suse avsted. Det er bare å lene seg tilbake og nyte en rask tur gjennom skogen –med vind i håret og spektakulær utsikt!

Hvor høyt vil du kjøre zipline fra?

De fleste ziplinene våre er plassert i klatreløyper, men enkelte av klatreparkene våre har også enkeltstående zipliner. Vi har zipliner både høyt & lavt ute i løypene våre. Du bestemmer selv hvor høyt oppe i trær eller stolper du vil ta en zipline. Start gjerne i de lavere klatreløypene om du kjenner litt på høydeskrekken – så kan du utfordre deg selv ved å ta litt vanskeligere løyper etterhvert. Spør en instruktør om du vil ha lokale tips i din klatrepark. Vi hjelper deg gjerne med å klare det du selv trodde var umulig!