Bli med Emma (9) på hennes drømmedag hos Høyt & Lavt

Sist oppdatert: juni 11, 2024

Med et stort smil om munnen og øyne fylt med forventning ankommer Emma Høyt & Lavt Klatrepark i Vestfold – klar for en dag med moro og spenning.

Før eventyret kan begynne, må Emma få på seg riktig utstyr. De hjelpsomme ansatte viser henne hvordan hun skal ta på seg selen og hjelper henne med å finne en hjelm som passer perfekt. Selvfølgelig en rosa hjelm – Emmas favorittfarge. Med utstyret på plass er hun klar for å begynne, men først får hun se en instruksjonsvideo som viser hvordan hun skal bruke sikkerhetsutstyret og hvordan hun skal opptre i parken.

Dagens første zipline

Eventyret begynner med den splitter nye løypa, «Peter Pan». Løypa består av ti hindre og seks zipliner, og har vanskelighetsgrad «Grønn». Alle løypene i klatreparken har ulike farger for å vise vanskelighetsgraden, fra de enkleste oransje til de mest utfordrende svarte, med lysegrønne, mørkegrønne, blå og røde imellom.

Selv om Emma er litt nervøs når hun står på kanten av den første ziplinen, kaster hun seg modig ut i løypa. Vinden suser rundt henne idet hun raser over skogen. Frykten forsvinner raskt, og hun elsker følelsen. «WOHO, dette var ikke skummelt i det hele tatt», roper hun.

Glede og mestringsfølelse

Emma har ikke engang klatret ned fra første løype før hun spør pappa Henning om hvilken løype som er neste. De finner veien til «Stomperud», som består av 14 hindre og tre ziplines. Mestringsfølelsen er stor jo flere hindre Emma overgår, og hun blir mer og mer selvsikker i løypa.

Dagen fortsetter med flere spennende utfordringer, men for Emma er høydepunktet definitivt ziplines. Hun kaster seg utfor og flyr gjennom skogen. Emma lander trygt på den andre siden, tar seg imot og klatrer raskt opp på plattformen. Hun roper til den neste i køen: «DET ER KLART!» med en selvsikkerhet som får alle til å smile.

Klatreparkens lengste zipline

Den siste utfordringen Emma vil ta før dagen er omme er klatreparkens lengste zipline. Den er på rett under 400 meter, og hører til løypa «Ormen Lange». Ziplinen går over Numedalslågen, og gir en spektakulær utsikt når du «flyr» over vannet.

Emma står på kanten av klatretårnet, så kaster hun seg ut. Et gledeshyl kan høres lang vei. Hun fyker over Numedalslågen, og over til andre siden. Enda et hinder et gjennomført. Mestringsfølelsen er til å ta og føle på.

Når dagen går mot slutten, er Emma fortsatt full av energi og klar for mer. Det er ingen tvil om at de må tilbake til Høyt & Lavt i løpet av sommeren.