Familiedag i klatreparken

Sist oppdatert: oktober 4, 2023

Visste du at du kan leie hele klatreparken? Les om da ansatte i Kongsberg Defence & Aerospace (KONGSBERG) hadde sin årlige familiedag hos oss, for tiende år på rad! 

Leie hele klatreparken 

Kongsberg Defence & Aerospace har som tradisjon å leie hele klatreparken hos Høyt & Lavt Vestfold. Klatreparken holdes av for ansatte og deres familier og venner, så avdelingene kan møtes på tvers av ziplines, hoppetårn, klatreløyper. Denne gangen dukket hele 450 stykker opp, og klatreparken var med andre ord (nesten) tjåka full! Høyt & Lavts paparazzi tok en tur ut for å snakke med noen av dem som var her denne solrike dagen i september.

Familiedag i klatreparken

Foran kafeen møter jeg Elvis som nettopp har gjort seg ferdig i den svarte løypa “Vriompeisen”. Jeg lurer på hva han synes om at Kongsberg Defence & Aerospace kan leie hele klatreparken for sine ansatte. Lettere svett i luggen forteller Elvis at det i en så stor bedrift er umulig å kjenne alle. Samtidig har han sett at flere ansatte snakker sammen på tvers av avdelingene, og antar at det er fordi barna også er med. Selv synes han det er veldig hyggelig at han kunne ta med alle i familien, og har bare gode ting å si om sitt arbeidssted: 

Jeg er glad for at bedriften min investerer så mye i oss ansatte, det gjør det til et godt sted å være.

Varm i trøya

Flere av småbarnsfamiliene stimler seg rundt testløypene før de begir seg ut på klatreeventyr. For mange er dette nytt terreng, men flere av familiene har vært her før. Foreldrene til Emilie forteller at de var her i fjor, men at det først er nå de kan prøve seg på litt mer utfordrende klatreløyper. Emilie har nemlig vokst siden sist og innfrir høydekravet til grønne løyper nå. I dag skal de utforske mer av klatreparken og Emilie er raskt ute i “Ulven” hvor hun svinger seg fryktløst mellom hindrene og balanserer høyt til værs. 

På tvers av denne klatreløypa møter jeg Anja og broren som gjør seg klar for å zipline over til neste hinder etterfulgt av mamma. De har også prøvd dette før og ser ut til å ha full kontroll der de suser elegant avgårde. 

Ziplines og krangling i tretoppene

Jeg går tvers over parken mot de blå og røde klatreløypene. Ved skogshyttene hos Laagen høres plutselig høres munnrappe meldinger. “Erru feig eller?» Høyt til værs er tre søsken i gang med klatreløypa “Laksetrappa”, og temperaturen er høy. Lillesøster Lill Marit følger spent med fra bakken. Hun forteller at de har reist hit med mamma og pappa, men at de klatrer i de grønne løypene med den yngste i familien. 

Mens vi prater zipliner søsknene i en rasende fart mot Tarzanløypa. Denne klatreløypa er hakket mer utfordrende. «Thea, hele treet vingler, så pass på at du ikke får en kongle i huet!», smeller det fra lillebror. Han er ivrig etter å klatre videre, men må vente på sin tur. De forserer hindrene med vennlig rivalisering og bra driv – også når de hopper ut kanten på hoppetårnet i slutten av løypa. Thea (som ikke fikk kongle i huet), forteller at det er bra at mye å velge mellom her i klatreparken. Og kranglinga? Det er ren søskenkjærlighet!

Stolpejakt og muligheter for alle

Jeg vandrer videre til lyden av susende ziplines. Mellom flyvende mennesker på kryss og tvers, møter jeg Lene. Hun studerer ei stolpe som hun tar bilde av, og forteller at hun går stolpejakt mens mannen og datteren klatrer. En vond skulder gjør at hun må være bakkestøtte denne dagen. Men hun kaster ikke bort tiden av den grunn! Hun har allerede sanket flere stolper både her og i Kjærra fossepark.

Lene forteller at hun er glad for at det er et tilbud for alle her i klatreparken så alle kan gjøre noe de synes er gøy. Hun smiler gledesstrålende idet jeg viser henne veien til neste stolpe i Pianosvingen. “Også er det jo innmari fint her!”, legger hun til. 

Familievennlig bedriftskultur

Tilbake til start møter jeg søskenflokken som har fått seg litt mat og drikke i skyggen. Jeg slår av en prat med mamma Torill og pappa Anders som begge jobber for Kongsberg Defence & Aerospace. De roser bedriften som investerer i de ansatte og gir dem muligheten til å ta med så mange i klatreparken til en rimelig pris. Torill forteller at hun ser at flere snakker sammen på tvers av avdelingene, og at det er fint å kunne dele dagen med så mange.  

At Kongsberg Defence & Aerospace kan leie hele klatreparken, gjør at det er mindre trengsel og at vi får bedre tid til å oppdage klatreparken sammen som familie.

Et populært tilbud blant ansatte 

Hanne Nyheim som organiserer tilbudet på vegne av Velferdsfondet til Kongsberg Defence & Aerospace, forteller at dette arrangementet er veldig populært blant de ansatte, og at flere melder seg på før den offisielle invitasjonen blir sendt ut. Ved å leie hele klatreparken gir de ansatte muligheten til å ta med venner og familie for å kose seg og sosialisere. 

Etter en snakkerunde er det tydelig at de fleste har en veldig god dag. På benkene foran kafeen møter jeg Eldina, søsteren til Elvis. Selv kan hun ikke klatre i dag, men holder øye med småttisen som prøver seg i Nett & Sprett sammen med bestemor. 

Jeg synes det er supert at det er så fritt her!» Her kan alle gjøre litt forskjellig. Det er også veldig bra for familier at det er lov til å ta med seg medbrakt mat og spise denne i parken, og at det ikke koster noe å være her hvis man ikke skal klatre. Der skiller Høyt & Lavt seg ut fra andre aktivitetsparker.

Årets kuleste arrangement? 

Med strålende sol og bra trøkk i klatreløypene, kan man trygt si at dagen i Høyt & Lavt Klatrepark var en suksess for KONGSBERG-fellesskapet. 

Dersom du tenker at en dag som denne kan være noe for din bedrift – ta kontakt! Vi leier ut hele klatreparken til bedrifter og private arrangementer, hele året! 

La oss ordne det praktiske så du kan sende årets hyggeligste invitasjon til dine ansatte og kollegaer.