Spørsmål & Svar

Her finner du en oversikt over ofte stilte spørsmål med svar.

Åpningstidene i parken varierer med sesongen. Oppdaterte åpningstider finner du her.

Barn under 6 år må ha med en voksen i grønne løyper.
Barn under 10 år må ha med en voksen i blå, røde og sorte løyper.

Vi anbefaler min 1 voksen per 3 barn. Vi kan dessverre ikke gi barn uten følge av ansvarlig voksen tilgang til de «høye løypene» i parken.

Nett & Sprett og orange klatreløyper kan voksne følge fra bakken og trenger ikke billett til det.

Alle som skal klatre i klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Etter å fått utlevert klatreutstyr skal du se en opplæringsvideo før vi hjelper deg på med klatreselen. Etterpå skal du igjennom en enkel opplæringsløype før du går ut i klatreparken. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong.

Klatreparken vår har dessverre ikke ubegrenset kapasitet. Derfor kan det blir fullt. Du kan sikre deg plass ved å kjøpe billett i god tid på nettsidene våre. Er det ikke ledig billetter på nettsidene våre er vi dessverre fullbooket.

Vi har gratis parkering med god kapasitet rett ved klatreparken. Følg skilting.

Nei. Vi har dessverre ikke lading for elbil. Nærmeste hurtiglader finner du i Svarstad, 10 min kjøring, nordover for klatreparken.

Nei. Gravide kan ikke klatre i klatreparken, men du kommer gratis inn og kan følge med fra bakken. Bruk de flotte turområdene i klatreparken eller ta en tur til Kjærra Fossepark rett i nærheten av klatreparken.

Vi aksepterer de fleste betalingskort og Vipps. Nå tar vi ikke imot kontanter. Grupper kan få ettersendt faktura for sitt besøk (må avtales på forhånd).

Nei. Hvis du ikke skal delta på aktiviteter/klatring i parken, trenger du ikke å kjøpe billett eller reservere plass. Vi har et flott turområde og etablert stinettverk hvor en kan oppleve parken fra bakkenivå.

Høyt & Lavt Kafe har egne åpningstider i klatreparkens vanlige åpningstid. Hos oss får du varme og kalde småretter. Vi har fokus på kortreist, sunn og real mat. Du finner også et utvalg av kioskvarer som is og mineralvann. Les mer om mattilbudet i klatreparken her.

Ja. Vi har flotte uteområder hvor du kan nyte matpakka. På grunn av brannfare tillater vi ikke bruk av engangsgrill eller grillkull. Det er dessverre ikke mulighet til å grille hos oss. Høyt & Lavt Kafe har åpent i klatreparkens åpningstid hvis du vil kjøpe mat hos oss.

Ja, du kan ha med hunden din i klatreparken. Ha med pose og hold alltid hunden i bånd.

Vi har sauer og lam på beite. Ikke ta med hunden inn på merket beiteområdet.

Klatreparken har anledning til å ta i mot og tilrettelegge aktiviteter for gjester med funksjonsnedsettelser og andre spesielle behov. Dette må avtales på forhånd. For spørsmål send oss en mail vestfold@hoytlavt.no

Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlig for de rundt – noen er usynlige. Derfor har vi i klatreparken Solsikkemerket som er et bånd vi deler ut til de som ønsker det. Båndet er en diskre måte å vise at du kan ha behov for litt ekstra tid, hjelp eller assistanse fra oss som jobber i klatreparken.

Ønsker du et Solsikkebånd så får du det når du sjekker inn i klatreparken for dagen. Spør oss om vi kan hjelpe deg med noe.

Det er et anerkjent symbol som du kan velge å ha på deg, som et bånd rundt hånden, for å vise til de rundt deg at du har en ikke synlig funksjonsnedsettelse. Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlig for de rundt. Derfor har vi i klatreparken Solsikkemerket som er et bånd vi deler ut til de som ønsker det. Båndet er en diskre måte å vise at du kan ha behov for litt ekstra tid, hjelp eller assistanse fra oss som jobber i klatreparken.

Ønsker du et Solsikkebånd? Da ber du om det når du sjekker inn i klatreparken for dagen. Spør oss om vi kan hjelpe deg med noe.

Ja det kan du. Legg til koden, LEDSAGER, under «Rabattavtale» når du kjøper billett på våre nettsider. Da vil denne billetten bli gratis. For å kjøpe flere billetter samtidig klikk på «legg til» Husk at du må vise frem ledsagerbeviset når du kommer til klatreparken.

Kjøp billett til klatreparken her.

Ja, vi har flere ulike alternativer i nærområdet til klatreparken. Klikk her for å lese mer om alternativer til overnatting.

Klatreparken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan hele eller deler av parken måtte stenges til været løyer. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

Vi har IKKE låsbare skap, men vi har oppbevaringshyller.

All relevant informasjon om klatreparken, hvor vi holder til, åpningstider osv. finner du på nettsidene våre. Skulle du allikevel ha behov for å kontakte oss – send en e-post til vestfold@hoytlavt.no.

Nei, det finnes ingen nedre aldersgrense for besøk i klatreparken uten foresatte. Men det er aldersgrenser for å klatre alene i løypene (6 år i grønne og 10 år i røde og blå).

Vi ber alle voksne vurdere strengt om barn/ungdom som evt skal være alene i klatreparken, er egnet til å ta vare på seg selv alene den tiden de er gjest i klatreparken.

Høyt & Lavt har ikke ansvarlig voksne tilstede for å passe på barn/ungdom, men våre instruktører passer på opplæring og sikkerheten generelt i forbindelse med aktivitet.