Close

Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon som er greit å få med seg i forkant av besøket hos oss.

hl-icon-important-bw-pos

Høydekrav & vektgrense

Løypene våre er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er de enkleste og sorte er de vanskeligste. I mellom finner man lysegrønne, mørkegrønne, blå og rød. Høydekravet til de ulike fargene på løypene er:

Orange: Over 80 cm. Grønn/mørkgrønn: Over 110 cm. Rød/blå: Over 140 cm. Svart: Over 160 cm.

Vektgrense: 120 kg

hl-icon-waiver-bw-pos

Egenerklæring

Alle som skal klatre i parken skal fylle ut og levere egenerklæring. Det anbefales at dette gjøres på nettet før man ankommer - da sparer du tid. Egenerklæringen gjelder for hele sesongen - dersom man har levert over nett. Ved gruppebesøk kan en ansvarlig fylle ut for hele gruppen.

Gå til egenerklæring

hl-icon-ticket-bw-pos

Kjøp billetter

Kjøp billetter på nettsiden vår før ankomst. Bestill senest innen kl 09:00 dagen dere vil besøke klatreparken. Da er du/dere garantert plass. Ta med kvittering med QR kode og vis denne ved ankomst.

Kjøp billetter her

Kjøpsbetingelser

hl-icon-inspection-bw-pos

Sikkerhet & Opplæring

All aktivitet hos Høyt & Lavt er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroll. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring. Vi setter stor pris på tilbakemelding om det skulle være noe å utsette på deres opplevelse hos oss!

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

Se gjerne vår opplæringsvideo.

NB! Billettsalg og opplæring stenger 1,5 timer før klatreløypene stenger. Åpningstidene finner du her.

hl-icon-weather-bw-pos

Vær & Bekledning

Vi anbefaler treningstøy eller lett turtøy som det beste til klatring. Man blir fort varme av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Det kan være gunstig å ha med en sekk med ekstra tøy. Joggesko eller tursko med god såle er å fortrekke. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner – ha litt lett regntøy med i sekken. Vær obs på at det er kvae i trærne. Klær med snorer (hettegensere ol) anbefales ikke.

Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan deler av parken måtte stenges til været letter. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

hl-icon-food-bw-pos

Mat & Drikke

Vi har servering fra vår kafè, som drives av Kjærratunet, i ordinær åpningstid. Her finner man et utvalg kalde & varme retter til en fornuftig pris. Man får også kjøpt is, drikke og et utvalg snacks. Det er tillat å medbringe egen mat og drikke. Det er bra med sitteplasser ute på gårdsplassen med tilgang til egen grillplass. Det er ikke tillat med medbragt engangsgrill eller tilsvarende. Ved stor skogbrannfare kan grillplassen vår bli midlertidig stengt.

hl-icon-sleep-bw-pos

Overnatting

Vi har overnattingstilbud til grupper og bedrifter i gapahuk og ulike telt i klatreparken. For individuelle og familier som ønsker å overnatte, er det mulig rett utenfor klatreparken, i Kjærra Fossepark.
Av hoteller samarbeider vi med spahotellet Farris Bad.

Spørsmål & Svar

Her finner du en oversikt over ofte stilte spørsmål med svar.

- Hva med barn i parken?

Barn under 6 år må ha med en voksen i grønne løyper. Barn under 12 år må ha med en voksen i blå, røde og sorte løyper. Vi anbefaler min 1 voksen per 4 barn. Gjelder ikke Nøtteparken, Nøtteliten og Peer Gynt hvor man kan hjelpe barna fra bakken. Vi kan dessverre ikke gi barn uten følge av ansvarlig voksen tilgang til de «høye løypene» i parken.

- Hva er egenerklæringsskjema?

Alle som skal benytte parken må fylle ut egenerklæringsskjema hvor de forplikter seg til å følge parkens sikkerhetsregler. For personer under 18 år må dette signeres av en ansvarlig voksen. Dette kan gjøres digitalt - klikk her – eller ved ankomst til parken. Vi kan dessverre ikke gi gjester uten egenerklæring tilgang til parken.

- Hva slags opplæring får man?

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

- Kan man oppleve at det er fullt i parken?

Parken har dessverre ikke ubegrenset kapasitet. Vi har et maks antall seler som vi deler ut, når dette antallet er nådd, kommer det ikke inn flere før noen leverer tilbake selen, slik at det ikke skal bli for fullt i parken.

- Hvor parkerer jeg?

Vi har gratis parkering med god kapasitet rett ved klatreparken. Følg skilting. Vi har dessverre ikke lading for elbil.

- Hva er Drop-in?

Drop-in er når man kommer til parken uten forhåndbestilling. I motsetning til de som har kjøpt billett på forhånd, er man ikke garantert plass.

- Hvordan kan man betale hos dere?

Vi aksepterer de fleste betalingskort samt kontanter. Grupper kan få ettersendt faktura for sitt besøk (må avtales på forhånd).

- Er det noen form for servering?

I parkens åpningstid er det åpen kafé med varme og kalde småretter. Fokus på kortreist, sunn og real mat. Vi tilbyr is og mineralvann.

- Hvis jeg ikke skal klatre, må jeg betale?

Nei. De som ikke skal delta på aktiviteter/klatring i parken, trenger ikke å kjøpe dagskort eller reservere plass. Vi har et flott turområde og etablert stinettverk hvor en kan oppleve parken fra bakkenivå.

- Er det lov å ha med medbrakt mat?

Det finnes grillplass og benker hvor man kan nyte medbrakt mat. Grunnet brannfare tillates ikke medbrakt kull, engangsgriller osv. Ved stor skogbrannfare kan grillområdet bli midlertidig stengt.

- Kan jeg ta med hunden min til klatreparken?

Hunder er tillatt i klatreparken. Ha med pose og hold alltid hunden i bånd.

- Funksjonsnedsettelser og spesielle behov?

Parken har anledning til å ta i mot og tilrettelegge aktiviteter for gjester med funksjonsnedsettelser og andre spesielle behov. Dette må avtales på forhånd. For spørsmål og kontakt vestfold@hoytlavt.no eller tlf 33 15 55 00

- Hva om været blir dårlig?

Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan hele eller deler av parken måtte stenges til været løyer. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

- Hvordan kan jeg komme i kontakt med dere?

All relevant informasjon om parken, lokalisering osv finner du på nettsidene våre. Skulle du allikevel ha behov for å kontakte oss – send en e-post til vestfold@hoytlavt.no og vi svarer deg innen 2 dager. Vi kan også nåes på tlf 33 15 55 00 (her er det dessverre stor pågang i sesong).

Veien til oss

Her finner du veibeskrivelse og informasjon om hvordan du kommer deg til klatreparken.

hl-icon-direction-bw-pos

Adresse

Du finner klatreparken i Lågendalsveien 3388, 3277 Steinsholt. Vestfold.

hl-icon-direction-bw-pos

Med bil

Se etter skilt med Høyt og Lavt like nord for Steinsholt langs RV40. Samme innkjøring som Kjærra Fossepark. Ca. 6 km sør for Svarstad.

hl-icon-direction-bw-pos

GPS koordinater

GPS Latitude: 59.342527
GPS Longitude: 9.911020

hl-icon-direction-bw-pos

Bussforbindelser

Grenlandsekspressen - Oslo-Drammen-Hof-Hvittingfoss-Svarstad-STEINSHOLT-Siljan-Skien-Porsgrunn. Kontakt selskapet på tlf: 35 900 803 eller se www.grenlandsekspressen.no

Buss fra Tønsberg, Sandefjord og Larvik: www.vkt.no

hl-icon-direction-bw-pos

Avstander

Oslo: 108 km (1 time 26 min)
Tønsberg: 50 km (1 time)
Sandefjord: 37 km (40 min)
Larvik: 33 km (32 min)
Skien: 27 km (30 min)
Kongsberg: 58 km (58 min)

Åpningstider for 2019!

Merk at åpningstider kan variere iløpet av sesongen

19. august - 29. september

ÅPENT:

Lørdag/Søndag kl. 10:00 - 17:30

MERKNAD:

Fullbooket: 8. september

Siste mulighet for oppmøte og opplæring er kl 16:00

Kjøp billett

2. oktober - 4. oktober (høstferie)

ÅPENT:

Onsdag/torsdag/fredag kl 10:00 - 15:30

Siste mulighet for oppmøte og opplæring er kl 14:00

Kjøp Billett

5. oktober - 20. oktober

ÅPENT:

Lørdag/Søndag kl. 10:00 - 15:30

Siste mulighet for oppmøte og opplæring er kl 14:00

Kjøp billett

Priser 2019

Finn oversikt over priser for aktiviteter i klatreparken. Du sikrer deg plass til klatreparken ved å kjøpe på nett innen midnatt dagen før du/dere ankommer parken. Det er også mulig å kjøpe drop in billetter ved ankomst i parken, hvis det fortsatt er ledige billetter. Det er gratis inngang i klatreparken, det er kun de som skal klatre i løypene som må kjøpe klatrebillett.

hl-icon-ticket-bw-neg

Dagskort

Dag - Stor

Person over 140 cm høy (inkludert Himmelfallet).

385,-
Dag - Medium

Person 110-140 cm høy (inkludert Himmelfallet og Nett & Sprett).

315,-
Dag - Liten

Person under 110 cm høy (inkludert Nett & Sprett).

265,-
Nett & Sprett

Barn under 12 år (inkludert i dagskort Medium & Liten)

95,-
Himmelfallet

Enkelthopp uten dagskort (inkludert i Dag Stor & Medium).

300,-
Himmelfallet

For barn under 110 cm (inkludert i Dag Liten).

0,-
Grupperabatt (20+ pers)

50kr i prisreduksjon pr billett (må bestilles på forhånd og betales samlet på nett).

-50,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Sesongkort

Sesongkort

Alle høyder

1155,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Bedrift

Bedrift - @Work

Møteromspakke. Pris pr/pers.

300,-
Bedrift - @Work

Klatring 1 - 3 timer. Pris pr/pers. (Kan kombineres med møteromspakken).

435,-
Bedrift - @Work

Teamwork 4 timer. Pris pr/pers.

995,-
Bedrift - Afterwork

Klatring 1 - 3 timer. Pris pr/pers. (Kan kombineres med møteromspakken).

435,-
Bedrift - Afterwork

Klatring 1 - 3 timer. Pris pr/pers. (Kan kombineres med møteromspakken). Pizzabuffet inkl.

685,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Skoler

Skoledag - Dagskort

Alle høyder. Inkl. et par hansker pr/pers.

260,-
Skoledag - Himelfallet

Minimum 10 hopp. Pris pr/pers.

100,-
Skoledag - Overnatting

I gapahuk med bålplass. Tilgang til toaletter og vann.

150,-
Skoledag - Kanotur

Minimum 10 personer. Pris pr/pers.

450,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Barnehager

Dagskort - Barnehage

Barn opp til 110 cm. Pris pr/pers. Inkluderer adgang til Nøtteparken.

165,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Andre Grupper - Kveldsklatring - Bursdagsklatring

Kveldsklatring - Stor

Person over 140 cm høy.

285,-
Kveldsklatring - Medium

Person 110 - 140 cm høy.

215,-
Kveldsklatring - Liten

Person opptil 110 cm høy.

165,-
Himmelfallet - Kveldshopp

Minimum 10 hopp. Pris pr/hopp.

100,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Årskort til Høyt Under Taket OG Høyt & Lavt Vestfold

Felles årskort

Inngang til Høyt Under Taket Tønsberg og Høyt & Lavt Vestfold i ordinær åpningstid.

4990,-