Vårens eventyr hos Høyt & Lavt klatreparker!

15. mai 2023

Endelig kom våren! Sola titter frem og varmen sprer seg til våre Høyt & Lavts klatreparker. Hos oss kan hele familien kose seg med morsomme utendørsaktiviteter uansett nivå – helt uten krav til forkunnskaper eller ferdigheter. Sett av tiden og ta med deg de du er glad i for en fin dag i tretoppene. 

Familie som klatrer i en av våre 19 klatreparker

5 grunner til å ta med seg familien på klatring

Her er fem grunner til hvorfor du bør ta med deg familien til våre Høyt & Lavt klatreparker:

Utfordringer og mestring

Bygg selvtillit hos både barn og voksne: klatring kan være vanskelig for noen, men er også en flott mulighet til å øve på mestring. Ingenting slår følelsen av å overvinne en hindring eller tørre å klatre høyere og høyere. 

Frisk luft og natur

Naturen har en positiv innvirkning på både kropp og sinn. Frisk luft og naturlige omgivelser fjerner stress og gjør oss gladere. Ved å klatre får dere også en unik mulighet til å oppleve naturen og skogens liv fra et helt annet perspektiv! 

Fysisk aktivitet

En dag hvor dere bruker kroppen bidrar ikke bare til en god følelse – det utvikler også koordinasjon, balanse og styrke i armer og bein! Vi er laget for å bruke kroppen på forskjellige måter. 

Sosialt og samlende

Klatreparker er en fin mulighet til å tilbringe tid sammen som familie. Her kan du også møte andre familier eller ta med deg noen du ønsker å bli enda bedre kjent med. Her heier vi andre fremover og løfter hverandre opp! 

Moro for alle 

Sist, men ikke minst, så handler klatreparker om å ha det gøy! Når ble du for gammel til å leke? Aldri – tør vi påstå! Klatreparker handler om å ha det gøy og får frem leken i oss alle. 

Klatring er en spennende og morsom måte å tilbringe tid sammen som familie og skape minner som varer livet ut. 

Barn som har det gøy i klatreparken

Klatring som familieaktivitet

Turer med familien kan være vanskelig å planlegge – hvordan finne aktiviteter som passer for alle? Klatring er både lavterskel og innmari moro, enten du har null erfaring eller er godt vant i høyden: i Høyt & Lavts klatreparker har vi klatretårn, ziplines og lekeplasser og mange andre aktiviteter man kan gjøre med familien. Våre klatreparker tilbyr en rekke forskjellige utfordringer og løyper, noe som gjør dette til en aktivitet som kan tilpasses til ulike aldre og ferdighetsnivåer. 

Det er også mulig å være med i klatreparken uten å klatre (helt gratis!). Så om du, bestemor eller onkel ikke vil klatre, er det fullt lov å “bare” ta seg en kopp kaffe følge med mens de andre utforsker tretoppene. 

Flere av våre parker har allerede åpnet for sesongen! 

Finn din nærmeste klatrepark og planlegg familiens neste utflukt i dag.  

Vi ses!

Forrige Neste

Høyt & Lavt har smitteverntiltak

27. september 2021

Etter at de nasjonale tiltakene ble opphevet lørdag 25. september er vi nå endelig tilbake til vanlig drift av klatreparkene våre.

Informasjon

Når du besøker oss oppfordrer vi deg til å holde på den gode rutinen med å vaske hender ofte og at du bruker våre antibacdispensere.

Har du tegn på luftveisinfeksjon setter vi pris på at du holder deg hjemme.

Avbestillinger på grunn av covid-19 er kostnadsfritt.

Har du noen spørsmål?

Finn din klatrepark

Besøk nettsiden til klatreparken du vil besøke for oppdatert informasjon og åpningstider.

Familieferien – årets HØYdepunkt

5. juni 2020

Ikke la dagene skli forbi. Planlegg familieferien til en av våre klatreparker i sommer allerede nå, og opplev zipliner, spenning og aktivitet. Her er våre 10 tips til familieferien.

Familieferie – del en naturopplevelse sammen

Legg bort dårlig samvittighet, «skal bare» tankene og mas og kjas når dere skal ha en aktiv dag sammen med familien. I klatreparken skal dere ha det moro her og nå. Å være ute i naturen i rolige omgivelser – skape nye minner for sommeren.

Skogens ro kan bli litt avbrutt av innslag som Tarzanbrøl, folk som suser forbi på zip liner og latter fra tretoppene rundt dere. Bortsett fra det, så blir dette en naturopplevelse helt utenom det vanlige og som går rett inn i minneboka til familieferien.

10 tips – slik blir familieferien en suksess

 1. Aktiviteter som har alt utstyr når dere kommer. Da slipper dere å pakke med dere hele huset 
 2. Gjør en aktivitet sammen – en dere kanskje ikke har gjort før og som passer for hele familien
 3. Utfordre hverandre i en klatrepark nær deg
 4. Sørg for en god dose med naturopplevelser og enkelt friluftsliv
 5. Del gode måltider ute i naturen
 6. Bruk nærområdene til de kortreiste eventyrene
 7. Kombiner spennende aktiviteter med en overnatting i telt eller under åpen stjernehimmel
 8. Være mye ute i frisk luft
 9. Bad mye – kanskje kan dere finne en hemmelig badeplass?
 10. Hos Høyt & Lavt er det gratis inngang for de som ikke skal klatre og det er flotte turområder

Klatreparkene for alle i familien

I alle klatreparkene til Høyt & Lavt er alt tilrettelagt for at det skal være enkelt for dere å komme igang.

 • Dere trenger ikke ha med dere noe annet enn dere selv og noen sommerfugler i magen
 • Alt dere trenger av klatresele, utstyr og hjelm er inkludert i billetten og dere får låne det av oss
 • Gratis inngang for de som ikke skal klatre. Nyt fantastiske turområder i klatreparkene og områdene rundt

Vi har klatreparker over store deler av landet. Skal du på hytta, campingferie, roadtrip, bobiltur eller kanskje være hjemme i sommer? Da er det en Høyt & Lavt Klatrepark i nærheten av deg. Del en naturopplevelse sammen med andre i tretoppene.

gutt kjører zipline i Høyt & Lavt klatreparker

Klatreløyper for alle i familien

I Høyt & Lavt klatreparkene har alle klatreløypene samme fargekoder og det er klatreløyper for alle nivå. Det som er så bra er at du selv bestemmer hvilke klatreløyper dere skal klatre i. Vi har god erfaring med å kurere høydeskrekk. Har noen i familien et snev av dette, så start i oransje klatreløyper og gå videre til de grønne, før du kanskje avslutter med en blå eller rød klatreløype? Kan dette bli familieferien hvor høydeskrekken kureres?

 • Spør instruktørene i klatreparkene om tips og de vil gi deg en hel skog av dem, enten dere vil ha teknikktips eller dere trenger en liten motivasjon for å komme videre
 • Oransje & grønne klatreløyper er de enkleste og er nærme bakken
 • Blå, røde og til slutt svarte klatreløyper gir mer utfordringer for de som vil
 • Det er zip liner i nesten alle klatreløypene

Har du klatret alle klatreløypene?

Opplæring i klatreparken Høyt & Lavt

Har du allerede en klatrepark som har blitt en gjenganger som dere besøker år etter år? Da har du sikkert fått noen favorittløyper, men har du klatret alle? Lag en plan for hvilke løyper dere skal klatre under ditt neste besøk. Klatreløypene er fargekodet og dere finner enkelt klatreløyper etter spenningsnivået dere selv ønsker. 

Forrige Neste

Skoletur til Høyt & Lavt Klatreparker

13. mai 2020

Stian er lærer på ungdomsskolen og har hatt med flere skoleklasser på tur til klatreparken. “…det blir en veldig annerledes dag og elevene får utfordret seg på andre måter enn ved skolebenken, både fysisk og mentalt”.

Skoleklasser i klatreparken

Stian (34) er kroppsøvingslærer i ungdomsskolen og mener at en tur i klatreparken er positivt for elevene både fysisk og psykisk. Samtidig gir det frisk luft og skaper samhold i klassen.

Vi spurte Stian om grunnen til at de valgte Høyt & Lavt Klatreparker og ikke en annen aktivitet når de skulle finne på noe en skoledag med elevene.

«Det er en veldig annerledes aktivitet og det blir en veldig annerledes dag. Elevene får utfordret seg på andre måter enn ved skolebenken, både mentalt og fysisk. Videre får de brukt kroppen, testa egne grenser. Det sosiale med å kunne utfordre seg sammen med andre tror jeg er veldig bra for elevene».

Fellesskap og mestring

Stian ser at elevene hans opplever mestring utenfor skolen:

«Jeg tror du kan se det i øyne deres»

smiler Stian, og legger samtidig ikke skjul på at også han trives i klatreparken.

«Det er jo gøy! Elevene stråler av masse glede og entusiasme»

Når Stian så skal peke på hva han mener var det mest positive for elevene i klatreparken, kommer det sosiale aspekten raskt frem:

«Det sosiale, fellesskapsfølelsen og til slutt at en dag i klatreparken på mange måter hvisker ut forskjellene som finnes på den vanlige skolearenaen.»

Til lærerne har Stian oppfordningen;

«Nyt dagen, vær sammen med elevene, delta i klatringen. Det er litt luksus for oss lærere å ha en dag i klatreparken også»

ler stian til slutt.

Høyt & Lavt Klatreparker i 10 år

Høyt & Lavt Klatreparker finner du over hele Norge og har i løpet av de siste 10 årene hatt titusenvis av skoleelever innom klatreparkene. I klatreparkene finnes det ulike klatreløyper uavhengig av alder og ferdighetsnivå. Noen av klatreparkene tilbyr også overnatting, aktiviteter på bakken, turer og overnatting.

Alle Høyt & Lavt sine klatreparker passer for alle klassetrinn og uansett ferdigheter.

Forrige Neste

Historien om Høyt & Lavt

27. april 2020

Hva får du hvis du har en rastløs bergenser, to barn som ikke vil gå på tur og landet er Frankrike? Dette er historien om hvordan Høyt & Lavt ble størst på klatreparker i Norge.

Hvordan kom ideen til Norge og ut på bygda til indre Vestfold?

Vi skaper noe som folk syns er kjekt

Det var på begynnelsen av 2000 tallet at Hans Christian Wilson hadde vært mange år i forsvaret og trengte nye utfordringer. Han var nå kommet til Frankrike for å ta mastergraden sin. Kona med de to jentene deres, de hadde blitt med på flyttelasset. 

Som mange nordmenn er han oppvokst med søndagsturer i det fri og ferier på fjellet. Og som aktiv småbarnspappa var dette noe han ville videreføre til jentene sine. Utfordringen ble som sikkert mange andre barnefamilier kjenner seg godt igjen i, at motivasjonen for lengre gåturer ikke akkurat var på topp hos ungene. Jakten på alternative turmuligheter startet.

Så hva gjør du da for at hele familien skal bli fornøyd?

Redningen for familien ble klatrepark! Det var ute i naturen, det var spennende og i Frankrike finnes det hundrevis av dem. Hans Christian tok med seg familien på tur opp i tretoppene for å dingle og klatre mellom trærne og kjøre zip-liner. Ungene var storfornøyd og de voksne var minst like fornøyd om ikke mer. Det hadde vært en dag som gikk rett inn i minneboka og ble et høydepunkt for hele familien! Mestring og utfordringer hadde alle fire fått i bøtter og spann. Suksessen fra dette måtte han dele med flere hjemme i Norge

Etter litt tid i klatreparken hos oss, så tør du mye mer enn du trodde før du kom.

Hans Cristian Wilson

Gründersuksessen – Høyt & Lavt Klatreparker

Vel hjemme igjen fra Frankrike ble det nye utfordringer for bergenseren – Gründerlivet sto for tur! Etter intens jobbing i flere år og med hjelp fra lokale krefter kunne Høyt & Lavt Vestfold i 2009, ta imot sine aller første gjester i klatreparken. Lite visste han nok da, at tretoppene og skogen skulle bli hans andre hjem…

I dag er det fortsatt klatreparken i Vestfold som er den aller største, og det er her vi klekker ut mye spennende ting.

Nå 10 år senere er det bygget totalt 32 klatreparker i inn og utland. Rått ikke sant?

Les intervjuet med Hans Christian Wilson her

Klatreparkene til Høyt & Lavt får deg til å tørre mer

Vel, kort sagt jobber vi i Høyt & Lavt lidenskapelig med å skape rå og utfordrende aktiviteter som knytter mennesker sammen uansett ferdigheter.

Vi ønsker at alle gjestene våre skal få mestring. For å kjenne på den følelsen trenger du og vi utfordringer for at opplevelsen og minnene skal sitte ekstra godt i oss. Det skal være spektakulært og våre morsomste dager på jobb er når gjestene går fra; «det her tør jeg ikke» til full feiring med; «aiaiaiaaaaaa» tarzanbrøl gjennom skogen. For etter litt tid hos oss, så tør du mye mer enn du trodde før du kom. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det er det gjestene våre forteller oss gang på gang når de drar hjem for dagen. Slitne og lykkelige etter en dag ute i frisk luft – uten mas og kjas.

Drikker de ansatte bare kaffe på vinteren?

Hvis dere tror at vi pakker sammen sakene for vinteren og går i hi med bjørnen, så kan vi med hånda på hjertet si at det er da vi jobber på spreng med å klekke ut de gode ideene. Disse jobber vi oss gjennom og hvis dere er heldige får dere se og oppleve de sesongen etter. Dere skal alltid være trygge på at vi tar sikkerheten på største alvor og at det står øverst på lista vår. Vi jobber hele tiden med å finne på nye, kule og spennende opplevelser for dere med sikkerheten på topp.

Naturen er vårt kontor i Høyt & Lavt Klatreparker

Høyt & Lavt er stolt miljøfyrtårn og vi tar ansvar for at det vi driver med er bærekraftig. Naturen er tross alt kontoret og arbeidsplassen vår. Derfor gjør vi det vi kan for å ta vare på den. For at den skal kunne være til glede for fremtiden også. Naturen og klatreparken er der menneskene får oppleve kvalitetstid sammen.

Leverandørene våre er så langt det lar seg gjøre lokale og vi bruker det vi kan av naturlige materialer når vi bygger. Klatreparkene blir bygget med hensyn til omgivelsene. Det betyr at vi tenker langsiktig for skogen og viser stor respekt for den når vi designer og bygger. Det betyr at det er ikke gjort store innhogg i naturen der klatreparken bygges.

Forrige Neste

Magnus Midtbø – trening i naturen

27. mars 2020

Magnus Midtbø en av verdens råeste klatrere; «Hadde noe sånt som dette her fantes når jeg var ung, så hadde jeg nok hatt en helt annen kjærlighet for naturen».

Trening i klatreparken

For mange er Magnus Midtbø en legende med sine pull-ups gjennomført på en finger. Men han er også en tidligere konkurranseklatrer og en av Norges mest kjente klippeklatrere. Gjennom flere år har han vist hvilket talent han er til å klatre og nå også i vår klatrepark.

Han har lagt ned utallige timer i klatrevegger og fjellvegger over hele verden og har holdt på med aktiviteten fordi han syns det er utrolig gøy og mest av alt utfordrende. Samtidig har Magnus Midtbø aldri lagt skjul på at klatring er god trening. Når han i april tok turen til Høyt & Lavt Klatreparker var det for å teste treningseffekten i trærne. Kunne han finne utfordringer i klatreparken?

Naturen som treningsarena

Jeg var aldri veldig glad i å gå i naturen, for jeg syntes ikke det var så utfordrende. Det å gå lange turer var ikke utfordring nok i seg selv.

Magnus fant heller utfordringer i klatringen….

Hadde noe sånt som dette her fantes når jeg var ung, så hadde jeg nok hatt en helt annen kjærlighet for naturen som kids her.

Trening i klatreparken

Magnus er tydelig på at klatreparken er en perfekt arena å bruke til alternativ trening uavhengig av hvilken idrett du driver med til daglig.

Treningsutbytte av å være i en Høyt & Lavt klatrepark kontra det å klatre, er veldig forskjellig for her har du elementer som beveger seg, så du bruker faktisk mye støttemuskulatur. Jeg tror uansett hvilken idrett du holder på med er dette veldig bra alternativ trening.

Du glemmer at du trener

Det å klatre i en høyt & lavt klatrepark kontra det å klatre sånn som jeg vanligvis gjør. det er litt mer avslappende atmosfære her. Du får være ute, du hører bekken som går i bakgrunnen.

Fra kjedelig til gøy i naturen

Kan Magnus Midtbø være til hjelp for flere av oss? Kanskje er klatrepark den treningsformen som mange av oss har lett etter? Vi som synes det er kjedelig å gå i naturen og ikke bare vil trene for å trene. Mange av gjestene i en klatrepark peker på at de ikke tenker over at de trener når de svinger seg i tarzan-tau eller hopper fra stokk til stokk. Som Magnus Midtbø har vært inne på i sitt besøk, treningsutbytte er der, selv om vi ikke tenker så mye på det.

Der foreldre ofte sliter med å ta barna med ut i friluft fra skjermer og innestengt luft kan Mangnus Midtbø sitt besøk til Høyt & Lavt Klatreparken være til inspirasjon. Det å komme seg ut handler for mange om å ha det gøy, og som Magnus påpekte, klatrepark kan være en åpning for mange til naturen, aktivitet og mestring.

Trening og utfordringer for alle

Det flotte med klatrepark er at vi ikke trenger å være en av verdens råeste klatrere, som Magnus Midtbø, snarer tvert imot. Vi vanlige folk får et kanskje større treningsutbytte av et besøk til klatreparken, ungdommen kan mestre (som Magnus mestrer når han klatrer en av verdens vanskeligste ruter), og best av alt. klatrepark er en arena for mestring, trening og aktive opplevelser for alle.

Jeg mener at høyt og lavt klatreparker passer for absolutt alle. Bestemor, bestefar, barnebarn, tanter og onkler, – alle sammen. Det er alle vanskelighetsgrader, så du kan begynne på veldig lett eller prøve noe som er veldig vanskelig.

Hvem vil du ta med deg på en treningsøkt i klatreparken?

Forrige Neste

Instruktørens 9 tips til et besøk i klatreparken:

1. mars 2020

Få de beste tipsene til ditt besøk hos Høyt & Lavt Klatreparker!

Instruktørens 9 tips til et besøk i klatreparken:

 1. Kom tidlig på dagen – bruk dagen her!
 2. Velg klær etter vær – ta gjerne med deg et skift
 3. Drikk nok vann og sleng i deg en matbit iløpet av dagen
 4. Smil – da blir dagen bedre
 5. Slapp av litt også
 6. Kjøp de beste kanelsnurrene i kafeen!
 7. Rop på instruktør hvis du trenger litt råd eller hjelp. For vi er veldig glad i gi deg våre beste tips for at du skal strekke deg litt lengre enn sist gang.
 8. Hvis du har med små barn, så bør den voksne gå først i løypa.
 9. Ta med hele familien. Bestemor og bestefar vil også ha det gøy enten de blir med i løypene eller holder seg på bakken.
Herman i klatreparken
Herman har jobbet mange år i Høyt & Lavt Vestfold

Instruktøren med 9 sesonger i klatreparken

Herman har tilbragt mange sommersesonger hos oss. Faktisk hele 9 sesonger! Du har kanskje sett han? Med et strå i munnviken og blid som en sol! Han er en av våre mest erfarne instruktører på plassen og kompetansen hans skal komme deg til nytte nå.

Etter 9 sommersesonger her har du noen tips du kunne tenke deg å dele med gjestene våre?

«Selvfølgelig! Først av alt er det fint å være uthvilt og klar for en hel dag med aktivitet og moro. Spesielt på sommern kan det være greit å komme tidlig på dagen, så du får maksimalt utbytte av alle løypene som snirkler seg inn i skogen. I tillegg vil jeg også si at vi som er på jobb vi liker godt å hjelpe til hvis det er noen som trenger litt støtte, se etter en rød t skjorte med Høyt & Lavt logo på og spør i vei«

Hva er det som gjør at du kommer tilbake sommer etter sommer for å tilbringe dagene ute i Vestfolds indre skoger?

Jeg liker å jobbe med mennesker å bidra til at dagen deres skal bli ekstra god her hos oss i klatreparken. Ikke minst betyr kollegaene mine mye også. Vi er ganske mange som aldri vil gi oss helt med å tilbringe sommeren i klatreparken, derfor kjenner vi hverandre godt og har det ikke minst veldig moro på jobb også.

Hvordan er det å være ute så mye? Er du alltid like fornøyd?

Det er stort sett veldig fint å være ute og jeg trives med det. Det er et veldig stort pluss for meg at arbeidshverdagen og oppgavene er varierte. Her er det alt fra raking til kontroller av klatreparken, hjelpe gjester og til å fôre sauer.