Historien om Høyt & Lavt

Sist oppdatert: desember 20, 2021

Hva får du hvis du har en rastløs bergenser, to barn som ikke vil gå på tur og landet er Frankrike? Dette er historien om hvordan Høyt & Lavt ble størst på klatreparker i Norge.

Hvordan kom ideen til Norge og ut på bygda til indre Vestfold?

Vi skaper noe som folk syns er kjekt

Det var på begynnelsen av 2000 tallet at Hans Christian Wilson hadde vært mange år i forsvaret og trengte nye utfordringer. Han var nå kommet til Frankrike for å ta mastergraden sin. Kona med de to jentene deres, de hadde blitt med på flyttelasset. 

Som mange nordmenn er han oppvokst med søndagsturer i det fri og ferier på fjellet. Og som aktiv småbarnspappa var dette noe han ville videreføre til jentene sine. Utfordringen ble som sikkert mange andre barnefamilier kjenner seg godt igjen i, at motivasjonen for lengre gåturer ikke akkurat var på topp hos ungene. Jakten på alternative turmuligheter startet.

Så hva gjør du da for at hele familien skal bli fornøyd?

Redningen for familien ble klatrepark! Det var ute i naturen, det var spennende og i Frankrike finnes det hundrevis av dem. Hans Christian tok med seg familien på tur opp i tretoppene for å dingle og klatre mellom trærne og kjøre zip-liner. Ungene var storfornøyd og de voksne var minst like fornøyd om ikke mer. Det hadde vært en dag som gikk rett inn i minneboka og ble et høydepunkt for hele familien! Mestring og utfordringer hadde alle fire fått i bøtter og spann. Suksessen fra dette måtte han dele med flere hjemme i Norge

Etter litt tid i klatreparken hos oss, så tør du mye mer enn du trodde før du kom.

Hans Cristian Wilson

Gründersuksessen – Høyt & Lavt Klatreparker

Vel hjemme igjen fra Frankrike ble det nye utfordringer for bergenseren – Gründerlivet sto for tur! Etter intens jobbing i flere år og med hjelp fra lokale krefter kunne Høyt & Lavt Vestfold i 2009, ta imot sine aller første gjester i klatreparken. Lite visste han nok da, at tretoppene og skogen skulle bli hans andre hjem…

I dag er det fortsatt klatreparken i Vestfold som er den aller største, og det er her vi klekker ut mye spennende ting.

Nå 10 år senere er det bygget totalt 32 klatreparker i inn og utland. Rått ikke sant?

Les intervjuet med Hans Christian Wilson her

Klatreparkene til Høyt & Lavt får deg til å tørre mer

Vel, kort sagt jobber vi i Høyt & Lavt lidenskapelig med å skape rå og utfordrende aktiviteter som knytter mennesker sammen uansett ferdigheter.

Vi ønsker at alle gjestene våre skal få mestring. For å kjenne på den følelsen trenger du og vi utfordringer for at opplevelsen og minnene skal sitte ekstra godt i oss. Det skal være spektakulært og våre morsomste dager på jobb er når gjestene går fra; «det her tør jeg ikke» til full feiring med; «aiaiaiaaaaaa» tarzanbrøl gjennom skogen. For etter litt tid hos oss, så tør du mye mer enn du trodde før du kom. Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det er det gjestene våre forteller oss gang på gang når de drar hjem for dagen. Slitne og lykkelige etter en dag ute i frisk luft – uten mas og kjas.

Drikker de ansatte bare kaffe på vinteren?

Hvis dere tror at vi pakker sammen sakene for vinteren og går i hi med bjørnen, så kan vi med hånda på hjertet si at det er da vi jobber på spreng med å klekke ut de gode ideene. Disse jobber vi oss gjennom og hvis dere er heldige får dere se og oppleve de sesongen etter. Dere skal alltid være trygge på at vi tar sikkerheten på største alvor og at det står øverst på lista vår. Vi jobber hele tiden med å finne på nye, kule og spennende opplevelser for dere med sikkerheten på topp.

Naturen er vårt kontor i Høyt & Lavt Klatreparker

Høyt & Lavt er stolt miljøfyrtårn og vi tar ansvar for at det vi driver med er bærekraftig. Naturen er tross alt kontoret og arbeidsplassen vår. Derfor gjør vi det vi kan for å ta vare på den. For at den skal kunne være til glede for fremtiden også. Naturen og klatreparken er der menneskene får oppleve kvalitetstid sammen.

Leverandørene våre er så langt det lar seg gjøre lokale og vi bruker det vi kan av naturlige materialer når vi bygger. Klatreparkene blir bygget med hensyn til omgivelsene. Det betyr at vi tenker langsiktig for skogen og viser stor respekt for den når vi designer og bygger. Det betyr at det er ikke gjort store innhogg i naturen der klatreparken bygges.