Forrige Neste

Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon som er greit å få med seg i forkant av besøket hos oss.

Høydekrav


Løypene våre er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er de enkleste og røde er de vanskeligste. I mellom finner man grønne, blå og røde. Høydekravet til de ulike fargene på løypene er:

Orange: Over 80 cm.
Grønn/mørkgrønn: Over 110 cm.
Rød/blå: Over 140 cm.

Vektgrense: 120 kg

NB! Barn under 6 år må følges i løypene av ansvarlig voksen i grønne løyper.
Barn under 12 år må følges i løypene av voksen i blå og røde løyper.

Kjøp billetter


Kjøp billetter på nettsiden vår før ankomst. Bestill helst innen kl. 10.00 ankomstdag. Ta med kvittering med QR kode og vis denne ved ankomst. Drop-in er mulig hvis ledige plasser.

Kjøp billetter her

Kjøpsbetingelser

Sikkerhet & Opplæring


All aktivitet hos Høyt & Lavt er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroll. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring. Vi setter stor pris på tilbakemelding om det skulle være noe å utsette på deres opplevelse hos oss!

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

Vær & Bekledning


Vi anbefaler treningstøy eller lett turtøy som det beste til klatring. Man blir fort varme av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Det kan være gunstig å ha med en sekk med ekstra tøy. Joggesko eller tursko med god såle er å fortrekke. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner – ha litt lett regntøy med i sekken. Vær obs på at det er kvae i trærne. Klær med snorer (hettegensere ol) anbefales ikke.

Klatreparken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan deler av parken måtte stenges til været letter. Uforutsett driftsstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

Mat & Drikke


Det er tillatt å medbringe egen mat og drikke.

Parkering


Vi har egen gratis parkeringsplass for Høyt & Lavt Valsøya. Den ligger i umiddelbar nærhet til klatreparken, rett ved administrasjonsbygget til klatreparken. Følg skilting til parkering når du kommer til Valsøya. Kjør inn på selve Valsøya, kjør ca. 300 meter på veien opp mot klatreparken, og du finner en stor gruslagt parkeringsplass.