Magnus Midtbø – trening i naturen

Sist oppdatert: mai 15, 2023

Magnus Midtbø en av verdens råeste klatrere; «Hadde noe sånt som dette her fantes når jeg var ung, så hadde jeg nok hatt en helt annen kjærlighet for naturen».

Trening i klatreparken

For mange er Magnus Midtbø en legende med sine pull-ups gjennomført på en finger. Men han er også en tidligere konkurranseklatrer og en av Norges mest kjente klippeklatrere. Gjennom flere år har han vist hvilket talent han er til å klatre og nå også i vår klatrepark.

Han har lagt ned utallige timer i klatrevegger og fjellvegger over hele verden og har holdt på med aktiviteten fordi han syns det er utrolig gøy og mest av alt utfordrende. Samtidig har Magnus Midtbø aldri lagt skjul på at klatring er god trening. Når han i april tok turen til Høyt & Lavt Klatreparker var det for å teste treningseffekten i trærne. Kunne han finne utfordringer i klatreparken?

Naturen som treningsarena

Jeg var aldri veldig glad i å gå i naturen, for jeg syntes ikke det var så utfordrende. Det å gå lange turer var ikke utfordring nok i seg selv.

Magnus fant heller utfordringer i klatringen….

Hadde noe sånt som dette her fantes når jeg var ung, så hadde jeg nok hatt en helt annen kjærlighet for naturen som kids her.

Trening i klatreparken

Magnus er tydelig på at klatreparken er en perfekt arena å bruke til alternativ trening uavhengig av hvilken idrett du driver med til daglig.

Treningsutbytte av å være i en Høyt & Lavt klatrepark kontra det å klatre, er veldig forskjellig for her har du elementer som beveger seg, så du bruker faktisk mye støttemuskulatur. Jeg tror uansett hvilken idrett du holder på med er dette veldig bra alternativ trening.

Du glemmer at du trener

Det å klatre i en høyt & lavt klatrepark kontra det å klatre sånn som jeg vanligvis gjør. det er litt mer avslappende atmosfære her. Du får være ute, du hører bekken som går i bakgrunnen.

Fra kjedelig til gøy i naturen

Kan Magnus Midtbø være til hjelp for flere av oss? Kanskje er klatrepark den treningsformen som mange av oss har lett etter? Vi som synes det er kjedelig å gå i naturen og ikke bare vil trene for å trene. Mange av gjestene i en klatrepark peker på at de ikke tenker over at de trener når de svinger seg i tarzan-tau eller hopper fra stokk til stokk. Som Magnus Midtbø har vært inne på i sitt besøk, treningsutbytte er der, selv om vi ikke tenker så mye på det.

Der foreldre ofte sliter med å ta barna med ut i friluft fra skjermer og innestengt luft kan Mangnus Midtbø sitt besøk til Høyt & Lavt Klatreparken være til inspirasjon. Det å komme seg ut handler for mange om å ha det gøy, og som Magnus påpekte, klatrepark kan være en åpning for mange til naturen, aktivitet og mestring.

Trening og utfordringer for alle

Det flotte med klatrepark er at vi ikke trenger å være en av verdens råeste klatrere, som Magnus Midtbø, snarer tvert imot. Vi vanlige folk får et kanskje større treningsutbytte av et besøk til klatreparken, ungdommen kan mestre (som Magnus mestrer når han klatrer en av verdens vanskeligste ruter), og best av alt. klatrepark er en arena for mestring, trening og aktive opplevelser for alle.

Jeg mener at høyt og lavt klatreparker passer for absolutt alle. Bestemor, bestefar, barnebarn, tanter og onkler, – alle sammen. Det er alle vanskelighetsgrader, så du kan begynne på veldig lett eller prøve noe som er veldig vanskelig.

Hvem vil du ta med deg på en treningsøkt i klatreparken?