Klatring som familieaktivitet hos Høyt & Lavt klatreparker!

Sist oppdatert: august 30, 2023

Velkommen til til Høyt & Lavt klatreparker! Her kan hele familien bli med på klatring som familieaktivitet og glede seg over morsomme utendørsaktiviteter som hoppetårn, ziplines og miniklatreparker. Uansett hvilket nivå dere er på, trenger dere ingen tidligere erfaring eller spesifikke ferdigheter. Sett av tiden og ta med deg de du er glad i for en fin dag i tretoppene.

Familie som klatrer i en av våre 19 klatreparker

5 grunner til å klatre med familien

Hvorfor ta med familien til en av våre klatreparker? Det er 5 gode grunner til det!

  1. Utfordringer og mestring

Klatring kan oppleves som vanskelig for noen, men er også en flott mulighet til å bygge selvtillit hos både barn og voksne. Ingenting slår følelsen og mestringen dere får av å overvinne hindringer og klatre høyere enn dere trodde dere skulle klare. 

2. Frisk luft og natur

Det er bevist! Naturen har en positiv innvirkning på både kropp og sinn. Frisk luft og naturlige omgivelser fjerner stress og gjør oss gladere. Med utendørs klatring får dere en unik mulighet til å oppleve dere selv, naturen og skogens liv fra et helt annet perspektiv! 

3. Fysisk aktivitet

I løpet av en dag i klatreparken får dere brukt kroppen på forskjellige måter. Dessuten utløser fysisk aktivitet lykkehormonene i kroppen! Klatring bidrar derfor til positive følelser, samtidig som klatring utvikler koordinasjon, balanse og styrke i armer og bein.

4. Sosialt og samlende

Klatreparker er en fin mulighet til å tilbringe tid sammen som familie. Her kan du også møte andre familier, eller ta med deg noen du ønsker å bli enda bedre kjent med. Her heier vi andre fremover og løfter hverandre opp! 

5. Klatring for alle = moro for alle

Sist, men ikke minst, så handler klatreparker om å ha det gøy! Vi mener at de gode opplevelsene skapes gjennom lek og høydemetersanking, og vi tør også å påstå at vi aldri blir for gamle til å leke! 

Her kan dere komme som dere er – klatring som familieaktivitet skaper minner som varer livet ut. 

Barn som har det gøy i klatreparken

Klatring som familieaktivitet

Turer med familien kan være vanskelig å planlegge – hvordan finne aktiviteter som passer for alle? Klatring er både lavterskel og innmari moro, enten du har null erfaring eller er godt vant i høyden: i Høyt & Lavts klatreparker har vi klatretårn, ziplines og lekeplasser og mange andre aktiviteter man kan gjøre med familien. Våre klatreparker tilbyr en rekke forskjellige utfordringer og løyper, noe som gjør dette til en aktivitet som kan tilpasses til ulike aldre og ferdighetsnivåer. 

Det er også mulig å være med i klatreparken uten å klatre (helt gratis!). Så om du, bestemor eller onkel ikke vil klatre, er det fullt lov å “bare” ta seg en kopp kaffe følge med mens de andre utforsker tretoppene. 

Finn din nærmeste klatrepark og planlegg familiens neste utflukt i dag.  

Vi ses!