5 grunner til at klatring er en perfekt familieaktivitet

Sist oppdatert: juni 6, 2024

I Høyt & Lavt Klatreparker kan hele familien bli med på klatring, og glede seg over morsomme utendørsaktiviteter som hoppetårn, ziplines og miniklatreparker. Uansett nivå, trenger dere ingen tidligere erfaring fra klatring. Sett av tiden, og ta med de du er glad i på en opplevelsesrik familiedag i tretoppene.

5 grunner til å klatre med familien

Hva er det som gjør Høyt & Lavt Klatreparker til det perfekte stedet å ta med familien i sommer?

1. Utfordringer og mestring

Klatring kan for noen oppleves som vanskelig, eller kanskje litt skummelt – men det gjør at det også er en flott mulighet til å bygge selvtillit hos både barn og voksne.

Vi har klatreløyper i ulike vanskelighetsgrader, og det finnes en klatreløype for alle. For det er ingenting som slår mestringsfølelsen av å overvinne frykter, eller mestrer å klatre høyere enn du trodde du skulle klare.

2. Frisk luft og natur

Det er bevist at naturen har en positiv innvirkning på både kropp og sinn. Frisk luft og naturlige omgivelser fjerner stress og gjør oss mer glad. Med utendørs klatring får dere en unik mulighet til å oppleve dere selv, naturen og skogens liv fra et helt annet perspektiv!

3. Fysisk aktivitet

I løpet av en dag i klatreparken får dere brukt kroppen på forskjellige måter. Dessuten utløser fysisk aktivitet kroppens lykkehormoner! Klatring bidrar derfor til positive følelser, samtidig som du utvikler koordinasjon, balanse og styrke i armer og bein.

4. Sosialt og samlende

Klatreparker er en fin mulighet til å tilbringe tid sammen som familie. Her kan du også møte andre familier, eller ta med deg noen du ønsker å bli enda bedre kjent med. Her heier vi hverandre frem, og løfter hverandre opp!

5. Klatring for alle = moro for alle

Sist, men ikke minst, så handler klatreparker om å ha det gøy! Vi mener at de gode opplevelsene skapes gjennom lek og høydemetersanking, og vi tør også å påstå at vi aldri blir for gamle til å leke! 

Her kan dere komme som dere er – klatring som familieaktivitet skaper minner som varer livet ut. 

Klatring som familieaktivitet

Turer med familien kan være vanskelig å planlegge – hvordan finne aktiviteter som passer for alle? Klatring er både lavterskel og innmari moro, enten du har null erfaring eller er godt vant i høyden: i Høyt & Lavts klatreparker har vi klatretårn, ziplines, lekeplasser, og mange andre aktiviteter man kan gjøre med familien. Våre klatreparker tilbyr en rekke forskjellige utfordringer og løyper, noe som gjør dette til en aktivitet som kan tilpasses til ulike aldre og ferdighetsnivåer. 

Det er også mulig å være med i klatreparken uten å klatre (helt gratis!). Så om du, bestemor eller onkel ikke vil klatre, er det fullt lov å «bare» ta seg en kopp kaffe og følge med på at de andre utforsker tretoppene

Planlegg familiens neste utflukt i dag – vi ses i tretoppene!