Forrige Neste

Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon som er greit å få med seg i før du besøker oss.

Kjøp billetter


Vær sikret plass – kjøp billetter på nettsiden vår innen åpning av klatreparken. Ta med kvittering med QR kode og vis denne ved ankomst.

Kjøpsbetingelser

Høydekrav og vektgrense


Løypene våre har er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er de enkleste og svart er vanskeligste. I mellom finner du grønn, blå og rød. Høydekravene til de ulike fargene på løypene er:

Orange: Over 80 cm. Grønn: Over 110 cm. Rød/blå: Over 140 cm. Svart: Over 160 cm.

Barn under 6 år må ha følge av en veiledende voksen i grønne løyper.

Barn under 10 år må ha følge av en veiledende voksen i blå og rød løype. Vi anbefaler min 1 voksen per 4 barn. Vi kan dessverre ikke gi barn uten følge av veiledende voksen tilgang til de «høye løypene» i parken.

Vektgrense: 120 kg

Viktig informasjon


Adgang til klatreløypene er ikke tillatt for personer som:

  • veier mer enn 120 kg
  • er gravide
  • er påvirket av alkohol eller andre rusmidler

Alle som skal klatre må delta på opplæring i klatreparken og sette seg inn i og følge klatreparkens regler.

Det er gratis å være i klatreparken for de som ikke skal klatre.

Sikkerhet og opplæring


All aktivitet hos Høyt & Lavt er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroll. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring. Vi setter stor pris på tilbakemelding om det skulle være noe å utsette på deres opplevelse hos oss!

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk opplæring i klatreparken med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

Se gjerne vår opplæringsvideo.

Vær & bekledning


Vi anbefaler treningstøy eller lett turtøy som det beste til klatring. Du blir fort varm av all aktiviteten. Ta gjerne med deg en sekk med litt ekstra klær så kan du ta på deg ekstra klær ved behov. Joggesko eller tursko er det beste å klatre i. Det går fint å klatre hvis det regner – kle deg etter været. Vær obs på at det er kvae i trærne. Klær med løse snorer (hettegensere o.l) anbefales ikke.

Mat & drikke


Vi har servering fra Klatrekafeen i ordinær åpningstid. Her finner du et variert utvalg kalde & varme retter til en fornuftig pris. Du får også kjøpt is, drikke og et utvalg snacks. Det er lov å ha med medbrakt mat som kun nytes ved uteområdene i klatreparken. Engangsgriller er ikke lov i parken.

Det er mulig å bestille mat og drikke før besøk for grupper, som kommer utenom ordinær åpningstid. Ta kontakt med oss på bergen@hoytlavt.no

Praktisk info for grupper