Himmelfallet: 105 trinn opp og 30 meter ned!

Sist oppdatert: juli 4, 2023

Danmarks ”nest høyeste tre” – bedre kjent som Himmelfallet, er blitt til hoppetårnet hos Høyt & Lavt!

Klatreparkens tøffeste og luftigste!

Himmelfallet er et symbol på noe av det tøffeste du kan utfordre deg på hos oss. Den 30 meter høye stokken ruver godt over plassen, og er et spennende skue for både de som skal hoppe og for de som trives best på bakken.

Ferden fra Danmark til klatreparken

Når Himmelfallet skulle bygges, måtte vi finne det perfete treet. Vi fant fort ut at vi måtte ut av Lågendalen, og kompasset landa til slutt på Danmark – et sted ikke så langt fra Herning. Her stod Douglasgrana (et nåletre som kan bli opptil 120 meter høyt!), og venta på oss. Ikke nok med dét – Danmarks høyeste tre sto slettes ikke langt unna heller. Dersom befolkningen fikk vite at en gjeng ”Fjellaper” fra Norge hadde stukket av med det høyeste treet, så ville ikke det se positivt ut for danskene. Vi valgte derfor et nesten like høyt et.

Etter å ha felt treet i Danmark, ble det fraktet på lastebil og båt over Skagerrak. Etter hvert fikk vi reist det på plass, og nå ser du den så fort du runder hjørnet på kafeen vår. Så vi kan sende en takk til Danmark for et av Norges tøffeste hoppetårn!

Vil du ta skrittet ut fra 30 meter?

I Himmelfallet kan du kaste deg ut i et fritt fall i ca 2/3 av svevet, før farten bremses opp og man senkes rolig ned på bakken.

Hopp fra Himmelfallet

Den eneste grensen vi har, er du veier 20 kg og ikke mer enn 120 kg. Ikke minst må du stålsette deg til turen opp. Hele 105 trinn! Men det er virkelig verdt det, og fullt mulig å gjennomføre for alle.

Fri som fuglen – Hoppetårn hos Høyt & Lavt

I klatreparkene til Høyt & Lavt lager vi hoppetårn i ulike størrelser slik at du får kjenne på følelsen av å være fri som fuglen (iallfall noen meter av gangen!). Med klatreselen på kan du trygt slå ut armene (eller vingene), og nyte et fritt svev!

Visste du?
Hver dag gjennomfører en instruktør en nøye kontroll av barduner, treet, stigen og selve installasjonen i toppen.