Klatrecamp 2023: Sommerferiens store HØYdepunkt!

Sist oppdatert: mai 25, 2023

Tre gutter på klatrecamp

Har du eventyrlystne barn mellom 8-12 år? Da har vi gode nyheter! I uke 25 og 33 arrangerer vi klatre- og friluftscamp med fem fulle dager med klatring, moro og nye vennskap. Våre erfarne instruktører tar godt vare på barna og sørger for en trygg og inkluderende atmosfære. Gi barnet ditt en opplevelse de sent vil glemme. 

Hos oss er klatring kongen av aktiviteter, både for store og små. Klatring er nemlig en super aktivitet som styrker både motoriske ferdigheter, selvtillit og mestringsfølelse. Klatrecampen foregår utendørs og passer for alle – uansett om barnet ditt er en skikkelig klatreguru eller har to venstreføtter! 

Vi er opptatt av å skape en sosial og trygg arena, slik at alle kan få nye klatreglade venner og oppleve adrenalinkick sammen. I klatrecampen blir dagene fylt med utendørs klatring med ulike vanskelighetsgrader, luftige zipline-svev på kryss og tvers over hele parken samt tretoppvandring, hinderbane og leik i frodige grønne skoger. 

La barnet ditt få boltre seg i naturelementene og styres av utforskertrangen med opplevelser som får det til å kile i magen! 

Kort om klatre- og friluftscampen:

Hvor: 

Høyt & Lavt Vestfold

For hvem: 

Barn i alderen 8-12 år

Innhold: 

Utendørs klatreskole for barn 

Fordeler:

Vi tilpasser aktivitetene individuelt etter ferdighetsnivå, og våre erfarne instruktører lærer barnet alt om sikring og teknikk før de slippes ut i klatreparken. 

Ulemper: 

Du bør sikre løse gjenstander når barnet ditt kommer hjem fra campen, så slipper du å bli overrasket over hvor mye apekattferdighetene har utviklet seg! 

Mer informasjon om kurset finner du her:

Vanlige spørsmål om barn og klatring: 

Lurer du på om barnet ditt kan delta på klatrecampen? Selvsagt! Våre klatrecamper er skreddersydd etter ditt barns ferdighetsnivå, og vi sørger for å gi dem spennende utfordringer å bryne seg på.

Hvor gammelt må barnet være for å begynne med klatring? 

Hos oss er klatring for alle! Alder er ingen hindring, men for klatre- og friluftscampen hos Høyt & Lavt Vestfold er nedre aldersgrense 8 år. 

Hvorfor er klatring bra for barn? 

Klatring for barn er en fantastisk måte å utvikle koordinasjon, motorikk, styrke og utholdenhet på – uten at det blir kjedelig! Gjennom klatring lærer også barnet å ta egne valg, utforske egne muligheter og begrensninger samt utvikle verdifulle ferdigheter. 

Hva lærer barnet på klatrekurset? 

I løpet av 5 dager på klatreskolen lærer barnet forskjellige typer klatring med ulike elementer i fri natur og rappellering. I tillegg utforsker vi naturstier og legger opp til gruppeaktiviteter som samler alle barna. 

Vi nye minner som varer livet ut – sammen! 

PS! Har du en tenåring i hus eller barn som er yngre enn 8 år? Høyt Under Taket i Tønsberg og Høyt Under Taket i Skien har klatrecamp for barn mellom 6-12 år og ungdom mellom 13-16 år. Her arrangeres klatrecampene innendørs med en dagstur til Høyt & Lavt i Vestfold slik at barna og ungdommene får boltre seg i vill natur. 

Barn i klatreparken