Spørsmål & Svar

Her finner du en oversikt over ofte stilte spørsmål med svar.

Åpningstidene i parken varierer med sesongen. Se Åpningstider for oppdatert oversikt.

For en god opplevelse anbefaler vi 3 timer og gjerne mer for barnefamilier.

Barn under:

  • 10 år må ha med en voksen i blå og røde løyper.
  • 6 år må ha med en voksen i grønne løyper.

Vi anbefaler minimum 1 voksen per 4 barn. Vi kan dessverre ikke gi barn under 10 år tilgang til de høye løypene i parken uten følge av ansvarlig voksen. Skal du som voksen kun følge med minstemann under 6 år, kan du bare betale barnebillett og bli med dem opp i de oransje løypene.

Alle som skal klatre i klatreparken får opplæring og hjelp til å ta i bruk utstyret som du får utdelt ved ankomst. Sammen med en instruktør får du opplæring, før du selv går gjennom en opplæringsløype. Du får god info om klatreparken og våre sikkerhetsrutiner. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid, men opplæringen gjøres kontinuerlig og tar rundt 15-20min. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

Vi har et bestemt antall seler som vi kan dele ut før parken er full. Derfor har vi dessverre ikke ubegrenset kapasitet. Når dette antallet er nådd, er det ikke flere seler tilgjengelig før noen er ferdige med å klatre og leverer tilbake sin sele.

Vi har gratis parkering på Parkering Sør ved Breimyrveien nr. 100 på Hellemyr. Vi har også gratis parkering med begrenset kapasitet på Parkering Øst ved Gamle Mandalsvei 22 innerst i Suldalen.

Drop-in er når man kommer til parken uten forhåndbestilling. I motsetning til de som har forhåndsbestilt billett, er man ikke garantert plass. På dager med regulær åpningstid legges ikke forhåndssolgte billetter ut til salg i vår butikk.

Vi aksepterer de fleste betalingskort. Enkelte grupper kan få ettersendt faktura for sitt besøk (men må avtales på forhånd).

Kiosken vår har like åpningstider som klatreparken. Det er enkle kioskvarer til salgs; is, diverse kalde og varme drikker samt et utvalg snacks.

Nei – De som ikke skal delta på aktiviteter/klatring i parken, trenger ikke å kjøpe dagskort eller reservere plass. Vi har et flott turområde og etablert stinettverk hvor en kan oppleve parken fra bakkenivå.

Ja, det kan du. Ta gjerne med deg nista og nyt den ute på klatreparkens områder.

Ja, hunder er tillatt i klatreparken. Ha med pose og hold alltid hunden i bånd.

Klatreparken har anledning til å ta i mot og tilrettelegge aktiviteter for gjester med funksjonsnedsettelser og andre spesielle behov. Dette må avtales på forhånd. For spørsmål kontakt kristiansand@hoytlavt.no

Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlig for de rundt – noen er usynlige. Derfor har vi i klatreparken Solsikkemerket som er et bånd vi deler ut til de som ønsker det. Båndet er en diskre måte å vise at du kan ha behov for litt ekstra tid, hjelp eller assistanse fra oss som jobber i klatreparken.

Ønsker du et Solsikkebånd så får du det når du sjekker inn i klatreparken for dagen. Spør oss om vi kan hjelpe deg med noe.

Det er et anerkjent symbol som du kan velge å ha på deg, som et bånd rundt hånden, for å vise til de rundt deg at du har en ikke synlig funksjonsnedsettelse. Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlig for de rundt. Derfor har vi i klatreparken Solsikkemerket som er et bånd vi deler ut til de som ønsker det. Båndet er en diskre måte å vise at du kan ha behov for litt ekstra tid, hjelp eller assistanse fra oss som jobber i klatreparken.

Ønsker du et Solsikkebånd? Da ber du om det når du sjekker inn i klatreparken for dagen. Spør oss om vi kan hjelpe deg med noe.

Ja det kan du. Legg til koden, LEDSAGER, under «Rabattavtale» når du kjøper billett på våre nettsider. Da vil denne billetten bli gratis. For å kjøpe flere billetter samtidig klikk på «legg til» Husk at du må vise frem ledsagerbeviset når du kommer til klatreparken.

 

Klatreparken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan hele eller deler av parken måtte stenges til været løyer. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

All relevant informasjon om parken, lokalisering osv finner du på nettsidene våre. Skulle du likevel ha behov for å kontakte oss – send en e-post til kristiansand@hoytlavt.no

Vi har ikke låsbare skap, men vi har oppbevaringshyller.

Nei, det finnes ingen nedre aldersgrense for besøk i klatreparken uten foresatte. Men det er aldersgrenser for å klatre alene i løypene (6 år i grønne og 10 år i røde og blå).

Vi ber alle voksne vurdere strengt om barn/ungdom som evt skal være alene i klatreparken, er egnet til å ta vare på seg selv alene den tiden de er gjest i klatreparken.

Høyt & Lavt har ikke ansvarlig voksne tilstede for å passe på barn/ungdom, men våre instruktører passer på opplæring og sikkerheten generelt i forbindelse med aktivitet.