Forrige Neste

Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon som er greit å få med seg i forkant av besøket hos oss.

Høydekrav


Løypene våre er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er den enkleste og rød er den vanskeligste. I mellom finner man lysegrønne, mørkegrønne og blå. Høydekravet til de ulike fargene på løypene er:

Orange: Over 80 cm. Vi anbefaler at en voksen klatrer sammen med de minste da man ikke rekker å hjelpe fra bakken overalt i løypa.
Grønn/mørkgrønn: Over 110 cm. Barn under 6 år må følges i løypene av ansvarlig voksen i grønne løyper.
Rød/blå: Over 140 cm. Barn under 10 år må følges i løypene av voksen i blå og røde løyper.

Maksimum vektgrense: 120 kg.

Viktig informasjon


Adgang til klatreløypene er ikke tillatt for personer som:

  • veier mer enn 120 kg
  • er gravide
  • er påvirket av alkohol eller andre rusmidler

Alle som skal klatre må delta på opplæring i klatreparken og sette seg inn i og følge klatreparkens regler.

Billetter


For å unngå opphoping ved kassen oppfordrer vi alle til å kjøpe billetter på nettsiden vår før ankomst.  Da er du/dere også garantert plass.

Kjøp billetter her

Sikkerhet & Opplæring


All aktivitet hos Høyt & Lavt er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroll. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring. Vi setter stor pris på tilbakemelding om det skulle være noe å utsette på deres opplevelse hos oss!

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

Parkering


Vår parkering finner du bak turistkontoret. Følg skilting fra postveien.

Vær & Bekledning


Vi anbefaler treningstøy eller lett turtøy som det beste til klatring. Man blir fort varme av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Det kan være gunstig å ha med en sekk med ekstra tøy. Joggesko eller tursko med god såle er å fortrekke. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner – ha litt lett regntøy med i sekken. Vær obs på at det er kvae i trærne. Klær med snorer (hettegensere ol) anbefales ikke.

Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan deler av parken måtte stenges til været letter. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

Mat & Drikke


Vi holder til med Hemsedal Cafe vegg i vegg. Her har du mulighet til å kjøpe mat og drikke. Det er også mulig å nyte din egen lunsj ved et av våre bordbenker i parken.