Forrige Neste

El-sykkelutleie


Bjorli og Lesja er et eldorado for sykkelturer. Korte og lange. Langs veier og stier. Oppdag skog og vann, elver og fosser, badeplasser og turstier. Utforsk Bjorli og den nydelige naturen i ditt tempo med el-sykkel.

El-sykkel leier du hos Høyt & Lavt Bjorli.

Utleiepriser, inkl hjelm:
1-3 timer kr 400,-
4-6 timer kr 700,-
24 timer kr 900,-

Bestilling: bjorli@hoytlavt.no eller ved oppmøte i klatreparken.

Utleie robåter, kanoer, tråbåter, sykler mm.


Lesjaskogvatnet Camping ligger ved det vakre Lesjaskogvatnet, og tilbyr utleie av robåter, kanoer, tråbåter, sykler, hytter, teltplass, oppstillingsplass for campingvogner og bobiler.
Salg av fiskekort.

Utmerkede bade-, fiske- og turmuligheter. Deilig rekreasjonsområde!

Fisking


Lesja fjellstyre forvalter bruksretter i Dalsida og Lordalen statsallmenninger i Lesja kommune. Statsallmenningene har ca. 230 fiskevann og mange elver og bekker med fisk. Her er det gode muligheter for fritidsfiske.

Sagelva vasskraftsenter


Sagelva vasskraftsenter ligger i Lesja kommune, på grensa mot Rauma kommune. Her forteller de historien om hvordan vasskraften har blitt utnyttet i over 300 år.

Avkjøring fra E136 ca. 3 km vest for Bjorli. Følg veien mot Brøste i 1,5 km.

Øyom Park – fotball- og frisbeegolf


I umiddelbar nærhet til Solsida hytteområde og Sør-Einbu gård ligger Øyom park. Et flott park- og aktivitetsområde i vakkert kulturlandskap. Her finner du fotballgolf, frisbeebane, treningsbane til golf og crocketbane. Parken passer også for jogging, trening og lek.

I parken ligger det også en gapahuk med plass til 50 personer. Her kan det arrangeres selskap for grupper, bedrifter, organisasjoner og lag.

The Golden Train - Raumabanen


The Golden Train tur/retur Åndalsnes og Bjorli. Raumabanen er kanskje Norges vakreste og villeste jernbanestrekning.

Området som Raumabanen går gjennom huser noen av Norges mest kjente turistattraksjoner. Trollstigen, Trollveggen, Romsdalshorn og Rauma elv er de mest kjente.

Avdemsbue og Avdem Gardsysteri


Avdemsbue er en landhandel opprinnelig fra 1878, mens dagens butikklokale er fra 1938. På Avdemsbue finner du alle produktene til Avdem Gardsysteri, i tillegg til oster fra 12-20 andre norske ysteri. Ølhyllen teller mellom 20-25 norske mikrobryggeri, i tillegg til at de har spekemat, røkt fisk, kaffe, te, mel, saft og syltetøy med mer. De har også håndlaga porselen fra Ment på Fåberg, fine gaver til deg selv eller andre. I tillegg serverer de rykende ferske rømmevafler, is, og kaffe.

Lesja fallskjermklubb


Lesja Fallskjermklubb har 174 medlemmer og gjør 2222 fallskjermhopp i året. De ble stiftet 05.02.1988, og er medlem av Norges Luftsportforbund. Lesja FSK eier og driver Bjorli Flyplass som ligger på Bjorli i Lesja kommune. Det er en privateid flyplass med en 850 meter lang asfaltert flystripe. De har stor hangar/pakkeområde og et flott klubbhus. Lesja FSK hopper fra en Cessna 206 (LN-BWV) som har plass til 6 hoppere.

Bedrifter i Lesja kommune


I denne brosjyren finner du informasjon om 72 bedrifter i Lesja.

Lunt Bjorli


Interiørbutikk og kafé på Bjorli.

YX Bjorli


Foruten salg av bensin og bilrekvisita, har også YX Bjorli salg av hamburgere og pølser, tipping og salg av flakslodd, og minibutikk med salg av ferskt brød, melk, pålegg etc.
På YX Bjorli kan du fylle gass og kjøpe jakt- og fiskekort for området.
YX Bjorli er også turistkontor for Lesja.

Tur- og naturopplevelser


I Lesja er det mulig å oppleve mye innenfor temaet friluftsliv. Lesja kommune har over flere år arbeidet for å legge til rette for allsidig aktivitet. Vi har mange ulike aktivitetstilbud i regi av frivillige, og utallige muligheter for uorganiserte aktiviteter med gang- og sykkelveier, fiskevann, båt-og kanoutleie, kulturstier, skiløyper og alpinbakke, turstier, nærhet til fjellet og mye mer.

Klikk på «Les mer» for å finne mange flotte turopplevelser i Lesja kommune.

Lesja bygdemuseum


Lesja bygdemuseum er et friluftsmuseum som ligger like nedenfor Lesja kirke. Museet består av hus fra 1700- og 1800-tallet. Husene kommer fra ulike gårder i Lesja, og viser frem hvordan ulike samfunnslag bodde og levde.

I sommersesongen bidrar en rekke frivillige med å holde liv i husene. De viser fram forskjellige husflid- og håndverksteknikker og lager mye nydelig bakst. Hver onsdag er det barneaktiviteter i regi av Husflidslaget i Lesja. Venneforeningen selger kaffe og vafler i Bellestugu fra tirsdag til lørdag.

Lesja bygdemuseum har en rekke utstillinger, noen står fast, andre er temporære.

Lorkverna


Lorkverna er et levende industrihistorisk kulturminne med møllebruk, vadmålstampe, jernblestring og kolbrenning.

Turstig, natur og kultur, kaffebål og grill.

Jernverket - Lesjaverk Gard


Jernverket var i drift fra 1660 til 1812. Verket ligger på nedsiden av jernbanelinja på Lesjaverk med nedkjøring rett sør for stasjonen (skiltet til Lesjaverk sag og Lesjaverk Gard). Her finner du blant annet en delvis restaurert masovn fra 1700-tallet (den eneste i landet fra denne epoken) og den freda hovedbygningen ved verket. Ved jernverket er det også en kulturstig med 11 poster.

Sjongsvangen


På Dalsida er det store sjøer, slake stier og høye fjelltopper. Et eldorado for fjellvandrere, ryttere, sportsfiskere og jegere. Der oppe, på 860 m.o.h., finner du Sjongsvangen. Sjongsvangen, som før var en seter, drives i dag av Torkjell Hagestande. Her er romslige tømmerhytter med plass til 2, 4 eller 7 gjester. Du kan få kjøpt fiskekort av Torkjell.

Moskussafari


Dovrefjell er det eneste stedet i Norge, og ett av få steder i verden, hvor du kan oppleve moskus. På guidede turer er det nesten 100% sikkert at du får se dyret.

Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning


Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning tilbyr turer på islandshest for nybegynnere og erfarne ryttere, barn og voksne. Aldersgrensen er 12 år for å bli med på tur alene, men er det med foresatte er grensen 10 år. Det er oppmøte i stallen kl. 09.30 hver dag unntatt mandager. På rideturen deles det inn i mindre grupper etter erfaring/ønske, så alle får maksimalt utbytte av turen. Du får prøve både tølt, trav og galopp. Dere rir over vidder, bestiger topper med utsikt over Rondane og Dovrefjell, krysser elver og følger koselige stier gjennom bjørkeskogen. På lørdagene rir dere inn i moskusens rike, for å se etter moskus, villrein og hester på fjellbeite.

Valldalsleden


Valldalsleden går fra vakker fjord til fjell, fra kyst til innland. En pilegrimsled i fotsporene til Olav den Hellige. For Olav en fluktrute, for dagens vandrer en opplevelsesvei. Da Olav den Hellige rømte landet vinteren 1028-1029 dro han sine skip på land i Valldal og derfra gikk han over fjellet til Lesja og Dovre. Det er denne ruta Valldalsleden følger. Den starter nede ved fjorden, går opp dalen og over fjellet gjennom Reinheimen nasjonalpark. Herfra kommer leden ned i Lesja og går videre til Dovre hvor den kopler seg på Gudbrandsdalsleden. En sammenhengende vei fra Valldal til Trondheim. Overnattingstilbudet er variert fra hotell til campingplasser, turistforeningshytter og gårdsovernatting.

Massasjeterapi Isabelle Nørstegård


Sliter du med muskulære plager, smerter i muskler eller ledd, dårlig konsentrasjon, hodepine, migrene, lite energi, ADHD, nerveplager, mage- eller tarmplager, eller andre kroppslige plager? Massasjeterapi kan hjelpe mot mange plager, og med en atlaskorrigering i forkant, vil behandlinger være enda mer effektivt.

Bjorli Skisenter


Bjorli Skisenter ligger i Lesja kommune, helt på grensa til Møre og Romsdal, i et av landets mest snøsikre og snørike områder. Bjorli Skisenter har 11 nedfarter med total lengde på 19.6 km, hvorav den lengste er på ca. 4 km. Bjorli Skisenter har alpinløyper i alle vanskelighetsgrader, fra veldig lett og familievennlig til svart ekspertløype med muligheter for off-piste og puddersnø. Bjorli Skisenter har 6 heiser, hvorav en 6-seters Express-heis på 1860 meter, med en kapasitet på 3000 personer pr. time. Fra denne stolheisen kan du ta trekket som frakter deg helt inn på fjellet med flotte turmuligheter i langrennløyper.

Bjorli skiskole & skiutleie


Like ved Bjorli skisenter finner du skiskolen, skiutleie, skishop, skiservice og kafé med fri WI-FI og afterski.

Langrennsløypene


Bjorli-Lesja Løypelag SA er et samvirke med medlemmer fra offentlige, fast- og fritidsbeboere, lag/organisasjoner, besøkende, grunneiere og næringsliv. Hovedmålet er å sikre god kvalitet på vårt løypenett, sommer som vinter.