Klatreparken er åpen, men med noen restriksjoner. Smitteverntiltak er iverksatt for å følge myndighetenes krav.
Les mer her.

Praktisk info for grupper

Her finner du praktisk informasjon for grupper som er greit å få med seg i forkant av besøket hos oss.


Egenerklæring


Alle som skal klatre i parken skal fylle ut og levere egenerklæring. Det anbefales at dette gjøres på nettet før man ankommer – da sparer du tid. Vi har backup for de som må gjøre det ved ankomst. Egenerklæringen gjelder for hele sesongen – dersom man har levert over nett. Ved gruppebesøk kan en ansvarlig fylle ut for hele gruppen.

Egenerklæringen sier at du skal følge sikkerthetsreglene i klatreparken og delta på opplæringen.

Gå til Egenerklæring

Oppmøte


Dere vil bli møtt av vår ansvarlige instruktør til avtalt tid. Før klatring/aktivitet i parken må gruppeansvarlig levere ferdig utfylt skjema for egenerklæring på vegne av gruppen. Skjemaet kan fylles ut og leveres på nett i forkant.

Sikkerhetsregler & Opplæring


Adgang til aktivitetene er ikke tillatt for

  • Personer påvirket av alkohol eller andre rusmidler
  • Gravide
  • Maksimal vekt for klatrere: 120kg

Adgang til aktivitetene er ikke anbefalt for:

  • Personer med rygg- eller nakkeplager
  • Personer med sykdom som påvirker hjerte/lunger, eller som har andre fysiske utfordringer

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre en obligatorisk sikkerhetsopplæring med instruktør. Opplæringen må gjennomføres minst en gang per sesong og dette utføres i klatreparken ved ankomst.

All aktivitet hos Høyt & Lavt er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroll. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring. Vi setter stor pris på tilbakemelding om det skulle være noe å utsette på deres opplevelse hos oss!

Høydekrav


Løypene våre har er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er de enkleste og rød et vanskeligste. I mellom finner du lysegrønn, mørkegrønn og blå. Høydekravene til de ulike fargene på løypene er:

Orange: Over 80 cm.
Grønn: Over 110 cm.
Rød/blå: Over 140 cm.
Svart: Over 160 cm.

Barn under 6 år må ha følge av en veiledende voksen i grønne løyper. Barn under 12 år må ha følge av en veiledende voksen i blå og rød løype. Vi anbefaler min 1 voksen per 4 barn. Vi kan dessverre ikke gi barn uten følge av ansvarlig voksen tilgang til de «høye løypene» i parken.

Vær & Bekledning


Vi anbefaler treningstøy eller lett turtøy som det beste til klatring. Du blir fort varm av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Det kan være gunstig å ha med en sekk med ekstra tøy. Joggesko eller tursko med god såle er å fortrekke. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner – kle deg etter været! Vær obs på at det er kvae i trærne. Klær med løse snorer (hettegensere o.l) anbefales ikke.

Mat & Drikke


Vi har servering fra Klatrekafeen i ordinær åpningstid. Her finner man et variert utvalg kalde & varme retter til en fornuftig pris. Man får også kjøpt is, drikke og et utvalg snacks. Det er lov å ha med medbrakt mat som kun nytes ved uteområdene i klatreparken. Engangsgriller er ikke lov i parken.

Det er mulig å bestille mat og drikke i forkant for grupper som kommer utenom ordinær åpningstid. Ta kontakt med oss på bergen@hoytlavt.no