Praktisk info for grupper

Her finner du praktisk informasjon for grupper som er greit å få med seg i […]


Viktig informasjon


Adgang til klatreløypene er ikke tillatt for personer som:

  • veier mer enn 120 kg
  • er gravide
  • er påvirket av alkohol eller andre rusmidler

Alle som skal klatre må delta på opplæring i klatreparken og sette seg inn i og følge klatreparkens regler.

Det er gratis å være i klatreparken for de som ikke skal klatre.

Sikkerhetsregler & Opplæring


Alle som skal klatre i klatreparken må gjennomføre en obligatorisk sikkerhetsopplæring med instruktør. Opplæringen må gjennomføres minst en gang per sesong og dette gjøres i klatreparken ved ankomst.

All aktivitet hos Høyt & Lavt er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroll. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring. Vi setter stor pris på tilbakemelding om det skulle være noe å utsette på deres opplevelse hos oss!

Oppmøte


Dere vil bli møtt av vår ansvarlige instruktør til avtalt tid i klatreparken.

Høydekrav


Løypene våre har er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er de enkleste og rød et vanskeligste. I mellom finner du lysegrønn, mørkegrønn og blå. Høydekravene til de ulike fargene på løypene er:

Orange: Over 80 cm.
Grønn: Over 110 cm.
Rød/blå: Over 140 cm.
Svart: Over 160 cm.

Barn under 6 år må ha følge av en veiledende voksen i grønne løyper. Barn under 12 år må ha følge av en veiledende voksen i blå og rød løype. Vi anbefaler min 1 voksen per 4 barn. Vi kan dessverre ikke gi barn uten følge av ansvarlig voksen tilgang til de «høye løypene» i parken.

Vær & Bekledning


Vi anbefaler treningstøy eller lett turtøy som det beste til klatring. Du blir fort varm av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Det kan være gunstig å ha med en sekk med ekstra tøy. Joggesko eller tursko med god såle er å fortrekke. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner – kle deg etter været! Vær obs på at det er kvae i trærne. Klær med løse snorer (hettegensere o.l) anbefales ikke.

Mat & Drikke


Vi har servering fra Klatrekafeen i vanlig åpningstid. Her finner du et variert utvalg kalde & varme retter til en fornuftig pris. Man får også kjøpt is, drikke og et utvalg snacks. Det er lov å ha med medbrakt mat som kun nytes ved uteområdene i klatreparken. Engangsgriller er ikke lov i parken.

Det er mulig å bestille mat og drikke i forkant for grupper som kommer utenom vanlig åpningstid.

Meny for grupper og bedrifter finner du her.

Ta kontakt med oss på bergen@hoytlavt.no