3 tips til familieaktiviteter i Kristiansand

Sist oppdatert: juni 11, 2024

Hva er Kristiansand kjent for? I tillegg til å suse blant konglene hos oss i Høyt & Lavt, har barnas by Kristiansand mange morsomme familieaktiviteter dere kan gjøre i sommer. Her er våre 3 tips! 

Familieaktiviteter i Kristiansand

Nysgjerrig på hva som skjer hos oss? Trykk på grantrærne og få en virtuell visning av klatreparken vår! Hvis du ikke har besøkt oss før, anbefaler vi selvsagt en tur til Høyt & Lavt Kristiansand! Vi har et stort utvalg klatreløyper og Norges råeste zipline. Når du har klatret deg ferdig, er det mer å gjøre i Kristiansand – på bakkenivå.  

  1. Kom tett på dyra i Den Lille Dyrehage! 

Kristiansand Dyrepark er et must for barnefamilier om sommeren, men hva med å legge turen til Den Lille Dyrehage? Besøk Norges største regnskog med frittlevende dyr hvor dere kan gå på ekspedisjon og oppdage dyrene på nært hold – her får barna muligheten til å være dyrepasser for en dag og diplom som bevis på deres nye kunnskap. PS: Norges største slange Pippi – en 6 meter lang anakonda, bor også her!  

  1. Ravning i Ravnedalen eller bystranda

Gratis familieaktiviteter i Kristiansand? Klart det finnes. En kort tur fra klatreparken finner du Ravnedalen. Ravnedalen i Kristiansand er topp for familiekos! Med sine fine omgivelser, historiske monumenter og konserter om sommeren, er det et perfekt sted å tilbringe dagen. Gratis parkering og tydelige stier gjør det superlett å komme seg dit. Og ikke glem Café Generalen med sine gamle, deilige oppskrifter – et must! 

Hvis dere heller vil ta en dukkert, er bystranda midt i Kristiansand sentrum populært for barnefamilier.

  1. Sykle til du blir grønn med grønne sykkelturer! 

Syklistenes Landsforening er så snille at de har laget en oversikt over 6 grønne sykkelruter i nærheten av naturen og vekk fra de verste bilveiene med mye eksos. Vi anbefaler dere derfor å utforske Kristiansand på to hjul også!

Turen opp til oss i klatreparken bare er 3 kilometer lang fra sentrum og passer godt til en sykkeltur med barna – herfra kan dere også sykle videre til Ravnedalen naturpark. Sentrumsnære sykkelturer, som for eksempel denne ruta til Kristiansand Museum, kan også by på opplevelser. 

Se flere aktiviteter hos Barnas By Kristiansand.

Sørlandets klatresenter

Når dere er ferdige med stolpejakten, sykkelturer i det grønne og sagt ha det til dyra, har Sørlandets klatresenter også åpent hele sommerferien! Aktivitetskalenderen er full av spennende aktiviteter. Vi samarbeider også om å arrangere klatre- og friluftscamp for barn og ungdom i juni og august. La barna få prøve seg på ulike klatreteknikker, naturstier og utfordringer – både i klatreveggen og ute blant trærne hos oss! 

Utendørs klatring i Kristiansand

Vi i Høyt & Lavt håper du likte tipsene til familieaktiviteter i Kristiansand. Vi håper selvsagt også du legger igjen både 1 og 2 og 3 timer hos oss – enten  før, etter eller mellom de ulike aktivitetene! Her er klatring for alle – selv bestefar kan bli med i løypene om han vil bli med opp i tretoppenes lekeplass! Visste du forresten at du kan kjøpe 3-timers billett istedenfor dagskort? Lettvint løsning om du skal rekke flere aktiviteter med familien i Kristiansand denne sommeren! 

Vi ses i løypene! 

Kjøp billetter til klatring for hele familien.