Close

Practical info

Her finner du praktisk informasjon som er greit å få med seg i forkant av besøket hos oss.

hl-icon-important-bw-pos

Høydekrav (EN)

Løypene våre er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er de enkleste og sorte er de vanskeligste. I mellom finner man lysegrønne, mørkegrønne, blå og rød. Høydekravet til de ulike fargene på løypene er:

Orange: Over 80 cm.
Grønn/mørkgrønn: Over 110 cm.
Rød/blå: Over 140 cm.
Svart: Over 160 cm.

Vektgrense: 120 kg

NB! Barn under 6 år må følges i løypene av ansvarlig voksen i grønne løyper.
Barn under 12 år må følges i løypene av voksen i blå, røde og sorte løyper.

hl-icon-waiver-bw-pos

Egenerklæring (EN)

Alle som skal klatre i parken skal fylle ut og levere egenerklæring. Det anbefales at dette gjøres på nettet før man ankommer - da sparer du tid. Vi har backup for de som må gjøre det ved ankomst. Egenerklæringen gjelder for hele sesongen - dersom man har levert over nett. Ved gruppebesøk kan en ansvarlig fylle ut for hele gruppen.

Gå til egenerklæring

hl-icon-ticket-bw-pos

Kjøp billetter (EN)

Kjøp billetter på nettsiden vår før ankomst. Bestill senest innen midnatt dagen før ankomst. Da er du/dere garantert plass. Ta med kvittering med QR kode og vis denne ved ankomst.

Kjøp billetter her

Kjøpsbetingelser

hl-icon-inspection-bw-pos

Sikkerhet & Opplæring (EN)

All aktivitet hos Høyt & Lavt er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroll. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring. Vi setter stor pris på tilbakemelding om det skulle være noe å utsette på deres opplevelse hos oss!

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

hl-icon-weather-bw-pos

Vær & Bekledning (EN)

Vi anbefaler treningstøy eller lett turtøy som det beste til klatring. Man blir fort varme av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Det kan være gunstig å ha med en sekk med ekstra tøy. Joggesko eller tursko med god såle er å fortrekke. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner – ha litt lett regntøy med i sekken. Vær obs på at det er kvae i trærne. Klær med snorer (hettegensere ol) anbefales ikke.

Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan deler av parken måtte stenges til været letter. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

hl-icon-food-bw-pos

Mat & Drikke (EN)

Det er tillatt å medbringe egen mat og drikke.

hl-icon-about_general-bw-pos

Parkering (EN)

Vi har egen gratis parkeringsplass for Høyt & Lavt Valsøya. Den ligger i umiddelbar nærhet til parken. Følg skilting til parkering når du kommer til Valsøya.

Frequently Asked Questions

Her finner du en oversikt over ofte stilte spørsmål med svar.

- Hva er åpningstidene? (EN)

Åpningstidene i parken varierer med sesongen. Oppdaterte åpningstider finner du her.

- Hva med barn i parken? (EN)

Barn under 6 år må ha med en voksen i grønne løyper. Barn under 12 år må ha med en voksen i blå, røde og sorte løyper. Vi anbefaler min 1 voksen per 4 barn. Vi kan dessverre ikke gi barn uten følge av ansvarlig voksen tilgang til de «høye løypene» i parken.

- Hva er egenerklæringsskjema? (EN)

Alle som skal benytte parken må fylle ut egenerklæringsskjema hvor de forplikter seg til å følge parkens sikkerhetsregler. For personer under 18 år må dette signeres av en ansvarlig voksen. Dette kan gjøres digitalt - klikk her – eller ved ankomst til parken. Vi kan dessverre ikke gi gjester uten egenerklæring tilgang til parken.

- Hva slags opplæring får man? (EN)

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

- Kan man oppleve at det er fullt i parken? (EN)

Parken har dessverre ikke ubegrenset kapasitet. Vi har et maks antall seler som vi deler ut, når dette antallet er nådd, kommer det ikke inn flere før noen leverer tilbake selen, slik at det ikke skal bli for fullt i parken.

- Hvor parkerer jeg? (EN)

Vi har egen gratis parkeringsplass for Høyt & Lavt Valsøya. Den ligger i umiddelbar nærhet til parken. Følg skilting til parkering når du kommer til Valsøya.

- Hva er Drop-in? (EN)

Drop-in er når man kommer til parken uten forhåndbestilling. I motsetning til de som har forhåndsbestilt billett, er man ikke garantert plass. På dager med regulær åpningstid legges ikke forhåndssolgte billetter ut til salg i vår butikk.

- Hvordan kan man betale hos dere? (EN)

Vi aksepterer de fleste betalingskort samt kontanter. Grupper kan få ettersendt faktura for sitt besøk (må avtales på forhånd).

- Er det noen form for servering? (EN)

Vi har en kiosk, hvor vi selger ulike kaffesorter, brus, is, baguetter, kaker m.m. Middag selges ikke i kiosken vår, men kan kjøpes i restauranten ved Valsøya Fjordcamping som også er på stedet.

- Hvis jeg ikke skal klatre, må jeg betale? (EN)

Nei. De som ikke skal delta på aktiviteter/klatring i parken, trenger ikke å kjøpe dagskort eller reservere plass. Vi har et flott turområde og etablert stinettverk hvor en kan oppleve parken fra bakkenivå.

- Er det lov å ha med medbrakt mat? (EN)

Ja, det er lov. (Grunnet brannfare tillates ikke medbrakt kull, engangsgriller osv).

- Kan jeg ta med hunden min? (EN)

Hunder er tillatt i parken. Ha med pose og hold alltid hunden i bånd.

- Funksjonsnedsettelser og spesielle behov? (EN)

Parken har anledning til å ta i mot og tilrettelegge aktiviteter for gjester med funksjonsnedsettelser og andre spesielle behov. Dette må avtales på forhånd. For spørsmål og kontakt valsoya@hoytlavt.no eller tlf 923 00 633.

- Hva om været blir dårlig? (EN)

Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan hele eller deler av parken måtte stenges til været løyer. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

- Hvordan kan jeg komme i kontakt med dere? (EN)

All relevant informasjon om parken, lokalisering osv finner du på nettsidene våre. Skulle du allikevel ha behov for å kontakte oss – send en e-post til valsoya@hoytlavt.no og vi svarer deg innen 2 dager. Vi kan også nåes på tlf 923 00 633 (her kan det være stor pågang i sesong).

Veien til oss (EN)

Her finner du veibeskrivelse og informasjon om hvordan du kommer deg til klatreparken.

hl-icon-direction-bw-pos

Adresse

Valsøyvegen 39, 6687 Valsøyfjord

hl-icon-direction-bw-pos

Parkering

Vi har egen gratis parkeringsplass for Høyt & Lavt Valsøya. Den ligger i umiddelbar nærhet til parken. Følg skilting til parkering når du kommer til Valsøya.

Opening Hours 2019

Merk at åpningstidene varierer og det kan være merknader i løpet av sesongen.

13. april - 21. juni (EN)

OPEN:

Hver helg: Kl. 11:00 - kl. 15:30

MERKNAD:

Vi kan holde åpent utenfor ordinær åpningstid ved gruppebestilling, skoleklatring og bedriftsklatring. Ta kontakt.

Kjøp billett

22. juni – 18. august (EN)

OPEN:

Alle dager: Kl. 11:00-16:30

Kjøp billett

19. august – 15. oktober (EN)

OPEN:

Lørdag/Søndag: Kl. 11:00-15:30

Hver dag i uke 41 (høstferie): Kl. 11:00-15:30

Kjøp billett

Prices 2019

Prices for activities in our climbing park. You make sure to get a ticket for the climbing park by buying the ticket on internet by midnight the day before you want to climb. There is an option for buing drop-in tickets when you arrive in the climbing park, if there is available tickets. Entry to the climbing park is free of charge, tickets are bought for those who will be climbing only.

hl-icon-ticket-bw-neg

Day ticket

Day - Big

Person taller than 140 cm.

350,-
Day - Medium

Person between 110 - 140 cm.

290,-
Day - Small

Person under 110 cm.

190,-
Group discount

For groups of 10 persons and more.

300,- 240,- 140,-
hl-icon-ticket-bw-neg

Sesongkort (EN)

Season ticket

All heights

All heights
hl-symbol-team_work-bw-pos

Teambuilding (business, groups)

Climbing 1-3 hours per day person can be combined with other activities, such as kayaking, yoga, paddling, rowing, beer tasting, simple dining with possibly accommodation in lavvo at Engholmen or dining and accommodation at Valsøya
.

Contact us for package price.

hl-symbol-skoleklasser-bw-pos

Skolepris (EN)

Minimum 10 people. 3 hours in the park. NOK 225 per person.

We can stay open outside of regular opening hours. Minimum price NOK 5000, - (up to 15 people). Starting with person 16 and up, the price is NOK 300 per person.

Contact us for prices.

hl-symbol-group_adventure-bw-pos

Companies

We can stay open outside regular opening hours for groups. Minimum price NOK 5000, - (up to 15 people).
Starting from person 16 upwards, the price is NOK 350 per person.

Contact us for a deal.