Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon som er greit å få med seg i forkant av besøket hos oss.

Alder


Alle barn under 12 år skal ha følge av en voksen opp i løypene.

Ellers gjelder høydekravet som er satt.

Høydekrav


Løypene våre er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er de enkleste og sorte er de vanskeligste. I mellom finner man lysegrønne, mørkegrønne, blå og rød. Høydekravet til de ulike fargene på løypene er:

Orange: Over 80 cm.
Grønn/mørkgrønn: Over 110 cm.
Blå, Rød og svart: Over 140 cm.

Barn under 12 år må ha følge med voksen oppe i løypene som klatrer med dem. Maksimum 4 barn pr. voksen.

Inngangen på Blå – Hellebekk og Rød – Kapteinen stenger 17.30 i full sesong og 15.30 i lavsesong. Svart løype åpnes og stenges etter behov.
Resten av løype inngangene stenger kl 18.00

Opplæringen stenger kl.16.30 eller etter behov.

Alle som skal klatre i parken skal fylle ut og levere egenerklæringsskjemaet vårt. Det anbefales at dette gjøres på nettet før man ankommer – da sparer du tid. Vi har backup for de som må gjøre det ved ankomst. Egenerklæringen gjelder for hele sesongen – dersom man har levert over nett. Ved gruppebesøk kan en ansvarlig fylle ut for hele gruppen.

Barn under 12 år må ha følge med voksen oppe i løypene som klatrer med dem. Maksimum 4 barn pr. voksen.

Gå til Egenerklæring

Kjøp billetter


For at dere skal være sikret plass – kjøp billetter på nettsiden vår før ankomst. Bestill senest innen en time før åpningstid. Ta med kvittering med QR kode og vis denne ved ankomst.

Barn under 12 år må ha følge med voksen oppe i løypene som klatrer med dem. Maksimum 4 barn pr. voksen.

Kjøp billetter her

Sikkerhet & Opplæring


Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

Barn under 12 år må ha følge med voksen oppe i løypene som klatrer med dem. Maksimum 4 barn pr. voksen.

Vær & Bekledning


Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan deler av parken måtte stenges til været letter. Uforutsett driftsstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger. Vi anbefaler treningstøy eller lett bevegelig turtøy til klatring. Man blir fort varm av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Det kan være gunstig å ha med en sekk med ekstra tøy. Joggesko eller tursko med god såle er å fortrekke. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner – ha litt lett regntøy med i sekken.

Sjekk været her om du vil.

Mat & Drikke


Vi har servering fra vårt Service hus i ordinær åpningstid. Her finner man et enkelt utvalg retter. Man får også kjøpt is, drikke og et utvalg snacks. Det er tillatt å nyte egen medbrakt mat og drikke ute der det er oppsatte benker. Om det skulle være behov for mer mat eller middager ligger Bø Camping et steinkast unna der er det full servering.

Griller
Vi har griller klare for dere som har lyst til å grille medbrakt mat selv. Disse koster 50 kroner å leie og må bestilles i forkant av besøket! God apetitt

Overnatting


Bø Camping ligger et steinkast unna klatreparken og tilbyr hytter, leiligheter og stabbur, samt campingvogn-, bobil- og teltplasser. Bø har også andre fine overnattingsplasser besøk finn mer info på www.midt-telemark.com

Funksjonsnedsettelser og spesielle behov?


Parken har anledning til å ta i mot og tilrettelegge aktiviteter for gjester med funksjonsnedsettelser og andre spesielle behov. Ta kontakt med oss på forhånd så vi kan legge tilrette. For spørsmål kontakt oss på e-post bo@hoytlavt.no

Praktisk info for grupper


Smitteverntiltak


Vi tar situasjonen rundt Covid-19 alvorlig. Derfor har vi gjort tiltak i klatreparken for å sørge for at våre gjester og ansattes sikkerhet er ivaretatt. Vi ønsker alle velkommen til en flott opplevelse ute i naturen.

MERK: Dersom du ikke føler deg helt i slag, har influensa og forkjølelsessymptomer eller lignende, kan du ikke benytte deg av klatreparken. Dersom du befinner deg i risikogruppen, eller omgås personer i risikogruppen anbefaler vi deg ikke å ta turen.

Kjøp av billetter:

 • Billetter selges kun digitalt/kontantfritt.
 • Du kan bruke gavekort for å klatre, se info om booking

Utstyr:

 • Du kan ta med egen hjelm (klatre/sykkelhjelm eller lignende). Vi har hjelmer til utlån som desinfiseres etter bruk.
 • Instruktør tar visuell kontroll etter påseling.

I klatreparken:

Hold avstand:

 • Er du ikke i samme familie/husstand skal du holde minimum 2 meter avstand på både bakkenivå og i klatreløypene.

Opplæring og påseling:

 • Du tar selv på klatreselen under veiledning fra instrutør, medlemmer av samme husstand hjelper hverandre. Instruktør tar visuell kontroll og sørger for at selen sitter som den skal.
 • Opplæring gjennomføres som tidligere, men i mindre grupper.
 • Alle gjester må gjennom en sikkerhetsutsjekk i opplæringsløypen.

Mat og drikke:

 • Kafeen er åpen med enkel servering, hold avstand og ta kun på mat/drikke når du er helt sikker på hva du skal ha
 • Medbrakt er tillatt på uteområdet.

Hva om du må ha hjelp ned fra løypa:

 • Hold deg rolig og følg instruktørens anvisninger.
 • Vi anbefaler alle å velge utfordringer etter eget nivå så vi holder antall redninger til et minimum.

Toaletter og hygiene:

 • Det er god toalettkapasitet på Høyt & Lavt, disse blir jevnlig rengjort.
 • Det er god tilgang på håndvasker på toalettene og mulighet for desinfeksjonsvask av hender på utvalgte steder.

Annet:

 • Grunnet smittevernhensyn vil enkelte av våre attraksjoner være stengt. Det gjelder aktiviteter (klatrevegg og hopp) i tårnet og svart løype Dånedimpen.

Har du noen spørsmål? Ta kontakt med oss, bo@hoytlavt.no

Universell Utforming


Høyt & Lavt Klatrepark Bø er stolt av å støtte Solsikkemerket.

Vi er med i bedriftsnettverkprosjektet Inkluderende reiseliv i Telemark for å få kunnskap om tilrettelegging for mennesker med funksjonsnedsettelse i vår reiselivsbedrift. Vi kan dessverre ikke tilby en universelt utformet park – det har vi ingen mulighet til, men vi jobber med å tilrettelegge for alle så langt vi har mulighet. «Ingen kan tilrettelegge alt for alle, men alle kan tilrettelegge noe for noen» er prosjektets slagord og beskriver godt også vår hensikt.

Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige – noen er usynlige. Solsikkemerket er en diskré måte å vise de rundt deg at du har en usynlig funksjonsnedsettelse og kan ha behov for ekstra assistanse, hjelp eller rett og slett litt ekstra tid.

Hos oss får alle med en usynlig funksjonsnedsettelse tilbud om å bruke et solsikkebånd. Dersom du tenker at du har behov for et solsikkebånd tar du kontakt med oss, så hjelper vi deg.

Fordeler med å bruke Solsikkebåndet hos oss:

· Solsikkemerket gjør deg synlig

· De rundt deg kan spørre deg om hvordan de kan hjelpe deg

· Foran i kø i resepsjon og butikk

Solsikkemerket kan du få tak i hos oss, kontakt oss så hjelper vi deg gjerne.

Det er flere aktører i området som også støtter Solsikkemerket, disse kan du finne her.

Les mer om ordningen Solsikkemerket.