Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon som er greit å få med seg i forkant av besøket hos oss.

Alder


Alle barn under 12 år skal ha følge av en voksen opp i løypene.

Ellers gjelder høydekravet som er satt.

Høydekrav


Løypene våre er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er de enkleste og sorte er de vanskeligste. I mellom finner man lysegrønne, mørkegrønne, blå og rød. Høydekravet til de ulike fargene på løypene er:

Orange: Over 80 cm.
Grønn/mørkgrønn: Over 110 cm.
Blå, Rød og svart: Over 140 cm.

Barn under 12 år må ha følge med voksen oppe i løypene som klatrer med dem. Maksimum 4 barn pr. voksen.

Inngangen på Blå – Hellebekk og Rød – Kapteinen stenger 17.30 i full sesong og 15.30 i lavsesong. Svart løype åpnes og stenges etter behov.
Resten av løype inngangene stenger kl 18.00 i Høysesong og kl 16.00 i lavsesong.

Opplæringen stenger kl.16.30 eller etter behov i høysesong. I lavsesong stenger opplæringen kl 13.30.

Viktig Informasjon


Adgang til klatreløypene er ikke tillatt for personer som:

  • veier mer enn 120 kg
  • er gravide
  • er påvirket av alkohol eller andre rusmidler

Alle som skal klatre må delta på opplæring i klatreparken og sette seg inn i og følge klatreparkens regler.

Barn under 12 år må ha følge med voksen oppe i løypene som klatrer med dem. Maksimum 4 barn pr. voksen.

Kjøp billetter


For at dere skal være sikret plass – kjøp billetter på nettsiden vår før ankomst. Bestill senest innen en time før åpningstid. Ta med kvittering med QR kode og vis denne ved ankomst.

Barn under 12 år må ha følge med voksen oppe i løypene som klatrer med dem. Maksimum 4 barn pr. voksen.

Kjøp billetter her

Sikkerhet & Opplæring


Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

Barn under 12 år må ha følge med voksen oppe i løypene som klatrer med dem. Maksimum 4 barn pr. voksen.

Vær & Bekledning


Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan deler av parken måtte stenges til været letter. Uforutsett driftsstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger. Vi anbefaler treningstøy eller lett bevegelig turtøy til klatring. Man blir fort varm av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Det kan være gunstig å ha med en sekk med ekstra tøy. Joggesko eller tursko med god såle er å fortrekke. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner – ha litt lett regntøy med i sekken.

Sjekk været her om du vil.

Mat & Drikke


Vi har servering fra vårt Service hus i ordinær åpningstid. Her finner man et enkelt utvalg retter. Man får også kjøpt is, drikke og et utvalg snacks. Det er tillatt å nyte egen medbrakt mat og drikke ute der det er oppsatte benker. Om det skulle være behov for mer mat eller middager ligger First Camp Bø – Telemark, et steinkast unna der er det full servering.

Griller
Det er ikke lov å grille i parken!
Det er mulig å kontakte First Camp Bø – Telemark, for grilling!

Overnatting


First Camp Bø – Telemark, ligger et steinkast unna klatreparken og tilbyr hytter, leiligheter og stabbur, samt campingvogn-, bobil- og teltplasser. Bø har også andre fine overnattingsplasser besøk finn mer info på www.midt-telemark.com

Funksjonsnedsettelser og spesielle behov?


Parken har anledning til å ta i mot og tilrettelegge aktiviteter for gjester med funksjonsnedsettelser og andre spesielle behov. Ta kontakt med oss på forhånd så vi kan legge tilrette. For spørsmål kontakt oss på e-post bo@hoytlavt.no

Praktisk info for grupper


Universell Utforming


Høyt & Lavt Klatrepark Bø er stolt av å støtte Solsikkemerket.

Vi er med i bedriftsnettverkprosjektet Inkluderende reiseliv i Telemark for å få kunnskap om tilrettelegging for mennesker med funksjonsnedsettelse i vår reiselivsbedrift. Vi kan dessverre ikke tilby en universelt utformet park – det har vi ingen mulighet til, men vi jobber med å tilrettelegge for alle så langt vi har mulighet. «Ingen kan tilrettelegge alt for alle, men alle kan tilrettelegge noe for noen» er prosjektets slagord og beskriver godt også vår hensikt.

Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige – noen er usynlige. Solsikkemerket er en diskré måte å vise de rundt deg at du har en usynlig funksjonsnedsettelse og kan ha behov for ekstra assistanse, hjelp eller rett og slett litt ekstra tid.

Hos oss får alle med en usynlig funksjonsnedsettelse tilbud om å bruke et solsikkebånd. Dersom du tenker at du har behov for et solsikkebånd tar du kontakt med oss, så hjelper vi deg.

Fordeler med å bruke Solsikkebåndet hos oss:

· Solsikkemerket gjør deg synlig

· De rundt deg kan spørre deg om hvordan de kan hjelpe deg

· Foran i kø i resepsjon og butikk

Solsikkemerket kan du få tak i hos oss, kontakt oss så hjelper vi deg gjerne.

Det er flere aktører i området som også støtter Solsikkemerket, disse kan du finne her.

Les mer om ordningen Solsikkemerket.