Forrige Neste

Praktisk info

Her finner du praktisk informasjon som er greit å få med seg i forkant av besøket hos oss.

Høydekrav


Løypene våre er gradert med farger som i et alpinanlegg. Orange er de enkleste og sorte er de vanskeligste. I mellom finner man lysegrønne, mørkegrønne, blå og rød. Høydekravet og alder til de ulike fargene på løypene er:

Orange: Over 80 cm.
Grønn: Over 110 cm.
Blå: Over 140 cm, 10 år
Røde: Over 140 cm, 13 år

Quick-Jump: 140 cm, 10 år

Vektgrense: 120 kg

Barn under 6 år må ha med en voksen i alle løyper. Vi anbefaler min. 1 voksen per 4 barn.

For barn under 13 år må det finnes en ansvarlig voksen tilstede i parken også når de klatrer alene i oransje og grønne løyper. Barn under 13 år må også ha med en voksen i blå, røde løyper.

En ansvarlig voksen beregnes som 18 år og eldre.

Kjøp billetter


Vær sikret plass – kjøp billetter på nettsiden vår innen åpning av klatreparken. Ta med kvittering med QR kode og vis denne ved ankomst.
Kjøpsbetingelser

Sikkerhet & Opplæring


All aktivitet hos Høyt & Lavt er kvalitetssikret gjennom våre rutiner og internkontroll. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn. Sikkerhet er første prioritet i vår virksomhet og vi jobber kontinuerlig med utvikling og forbedring. Vi setter stor pris på tilbakemelding om det skulle være noe å utsette på deres opplevelse hos oss!

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

Se gjerne vår opplæringsvideo.

Adgang til aktivitetene er ikke tillatt for:

  • Personer påvirket av alkohol eller andre rusmidler
  • Gravide
  • Maksimal vekt for klatrere: 120kg

Adgang til aktivitetene er ikke anbefalt for:

  • Personer med rygg- eller nakkeplager
  • Personer med sykdom som påvirker hjerte/lunger, eller som har andre fysiske utfordringer

Vær & Bekledning


Anbefalt bekledning varierer med sesong. Til vinterklatring passer det fint med skibekledning, hansker, tynn lue som passer under hjelm og varme sko med god såle.
På sommeren anbefaler vi treningstøy eller turtøy. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner – ha litt lett regntøy med i sekken. Vær obs på at det er kvae i trærne.

Man blir fort varme av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Klær med snorer (hettegensere ol) anbefales ikke.

Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan deler av parken måtte stenges til været letter. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

Mat & Drikke


En aktiv dag i parken får fart på matlysten.

Vi har servering i Sirdal Lodge i de ordinær åpningstid. Her finner man et variert utvalg kalde & varme retter til en fornuftig pris. Man får også kjøpt is, drikke og et utvalg snacks.
Det er lov å ha med medbrakt mat som kun nytes ved uteområdene i klatreparken. Engangsgriller er ikke lov i parken.åpen mens parken er åpen.

 

Det er mulig å bestille mat og drikke i forkant for grupper som kommer utenom ordinær åpningstid. Ta kontakt med oss på sirdal@hoytlavt.no

 

Overnatting


For individuelle og familier som ønsker å overnatte, er det mulig å bestille overnatting i leiligheter rett ved siden av klatreparken.

Praktisk info for grupper


Se egen side med praktisk informasjon for grupper her